Gorghiu: Lupta împotriva drogurilor necesită efort comun

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, declară, vineri, că datele primite recent de la DIICOT confirmă faptul că lupta împotriva traficului de droguri necesită un efort comun.

204 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Lupta împotriva drogurilor necesită efort comun

Gorghiu: Lupta împotriva drogurilor necesită efort comun

Doar în cursul zilei de joi, şapte persoane au fost reţinute în Constanţa pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, în urma unei anchete demarate în noiembrie 2022.

Un alt traficant a fost prins la Cluj, tot joi.

„4.665 de dosare au fost soluţionate în 2023, deşi efectivul de procurori este foarte redus. Ca să se înţeleagă situaţia bine: în Secţia de combatere a traficului de droguri din structura centrală a DIICOT lucrează doar 14 procurori. Care au în lucru 7.000 de dosare pe droguri din care 2.700 au fost deschise în primele 6 luni. Am transmis o îndrumare procurorului general, Alex Florenţa, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri. Planurile de acţiune trebuie să vizeze şi componenta de recuperare a prejudiciului”, spune Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici