Gorghiu neagă existenţa unui dialog între PNL şi miniştrii tehnocraţi pe tema candidaturii la parlamentare/ "Mă aştept ca premierul să pună capăt unor proiecte populiste"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că partidul pe care îl conduce nu are un dialog cu miniştrii Guvernului Cioloş în privinţa unor candidaturi la parlamentare şi a adăugat că "nu-i obligatoriu" ca PNL să anunţe un candidat pentru funcţia de prim-ministru.

287 afișări
Imaginea articolului Gorghiu neagă existenţa unui dialog între PNL şi miniştrii tehnocraţi pe tema candidaturii la parlamentare/ "Mă aştept ca premierul să pună capăt unor proiecte populiste"

Gorghiu neagă existenţa unui dialog între PNL şi miniştrii tehnocraţi pe tema candidaturii la parlamentare/ "Mă aştept ca premierul să pună capăt unor proiecte populiste"(Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

”În acest moment nu există niciun dialog între noi şi miniştrii tehnocraţi pe tema unei candidaturi. Eu personal nu am avut nicio discuţie cu niciunul dintre aceşti miniştri pe tema candidaturilor”, a declarat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că partidul pe care îl conduce va avea pe liste medici şi cadre didactice universitare. ”Suntem în discuţii cu foarte multă lume din toate domeniile. Avem nişte discuţii cu oameni care sunt la conducerea universităţilor, probabil că doi-trei rectori din România vor candida, se vor alătura echipelor PNL. Medici renumiţi din România vor fi, de asemenea, pe listele PNL. Va fi lume şi din domeniul justiţiei”, a mai adăugat Gorghiu.

Întrebată cine va fi candidatul PNL pentru funcţia de prim-ministru, Gorghiu a spus că este foarte posibil ca acesta să nu fie anunţat public. ”Probabil că o să avem şi un candidat pentru premier, dar nu-i obligatoriu acest lucru. E încă o dezbatere care urmează să meargă spre o concluzie. Orice nume pe care l-am vehicula ar fi mai bun decât un Ponta, Dragnea care au problemele de credibilitate pe care le au. Au fost momente în care am greşit din pricină că ne-am pripit cu decizia”, a spus Alina Gorghiu.

Legat de premierul Cioloş, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că este foarte bună venirea prim-ministrului în Parlament pentru a prezenta starea economiei, dar că ea se aşteaptă ca şeful Guvernului ”să şi pună punct unor proiecte populiste”, inclusiv celor care vizează pensiile speciale.

”E foarte bine că vine domnul Cioloş în Parlament. M-aş bucura să aibă un final de mandat în care să pună punctul pe I, să facă în parlament o prezentare despre starea economiei, dar să şi pună punct unor proiecte populiste. Eu mă aştept, la modul foarte clar, să vină şi să spună: oameni buni, ăsta-i bugetul, asta-i dimensiunea, de aici încolo, ce faceţi voi dezechilibrează bugetul şi terminaţi cu tot ce înseamnă pensii speciale, hai să ne gândim să face lucrurile să fie sustenabile”, a declarat Gorghiu.

Prim-ministrul Dacian Cioloş va veni luni, 19 septembrie, la ora 14:30 în Parlament pentru a prezenta un raport despre starea economiei. Iniţiativa chemării sale în forul legislativ i-a aparţinut lui Liviu Dragnea.

Guvernul a contestat legea pensiilor speciale pentru aleşi locali de două ori la Curtea Constituţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici