Un grup de hackeri susţine că sportivii din Statele Unite ale Americii au concurat dopaţi la JO 2016

Un grup de hackeri ruşi, numit Fancy Bear, a spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping şi susţine că mai mulţi sportivi din Statele Unite ale Americii au concurat dopaţi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează presa italiană.

2260 afișări
Imaginea articolului Un grup de hackeri susţine că sportivii din Statele Unite ale Americii au concurat dopaţi la JO 2016

Un grup de hackeri susţine că sportivii din Statele Unite ale Americii au concurat dopaţi la JO 2016 (Imagine AFP)

"După ce am analizat baza de date am ajuns la concluzia că zeci de atleţi au fost testaţi pozitiv înaintea şi pe parcursul Jocurilor Olimpice. Medaliaţii cu aur de la Jocurile Olimpice de la Rio au folosit substanţe interzise justificate prin certificate din care reieşea faptul că erau de fapt unele cu rol terapeutic. Cu alte cuvinte, li s-a permis să se dopeze. Va urma...", spun cei de la Fancy Bear, citaţi de Gazzetta dello Sport.

Delegaţia SUA a fost cea mai medaliată la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro 2016, cu 121 de medalii, dintre care 46 de aur, 37 de argint şi 38 de bronz. Din delegaţia Statelor Unite ale Americii a făcut parte şi jucătoarea de tenis Serena Williams, însă fostul lider mondial nu a câştigat vreo medalie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici