Patru paralimpici, timpi mai mici în cursa de 1.500 de metri decât medaliatul cu aur de la JO 2016

Patru dintre atleţii care au concurat în finala probei de 1.500 de metri de la Jocurile Paralimpice au scos timpi mai mici decât americanul Matthew Centrowitz, medaliat cu aur în proba similară de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, de luna trecută.

1723 afișări
Imaginea articolului Patru paralimpici, timpi mai mici în cursa de 1.500 de metri decât medaliatul cu aur de la JO 2016

Patru paralimpici, timpi mai mici în cursa de 1.500 de metri decât medaliatul cu aur de la JO 2016 (Imagine: Twitter)

Algerienii Abdellatif Baka şi Fouad Baka, etiopianul Tamiru Demisse şi kenyanul Henry Kirwa, primii patru clasaţi în proba de 1.500 de metri, categoria T13 (cu deficienţe de vedere), de la Jocurile Paralimpice, au încheiat cursa în mai puţin de 3 minute şi 50 de secunde, timpul obţinut de Matthew Centrowitz, care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Abdellatif Baka a cucerit titlul paralimpic în 3 minute şi 48,29 secunde, un nou record paralimpic. "Nu a fost uşor să câştig această medalie. Am muncit foarte mult în ultimii doi ani şi a fost foarte greu pentru mine", a spus algerianul, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

 

 

 

La Jocurile Paralimpice există trei categorii pentru atleţii cu deficienţe de vedere: T11, T12 şi T13. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai puţin severe sunt problemele de vedere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici