Gorghiu: PNL a reuşit să promoveze darea în plată, azi mulţi se vor proclama susţinători eterni

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, după votul din plen pe proiectul de lege referitor la darea în plată, că partidul său a reuşit să promoveze acest proeict şi că ştie foarte multe persoane care se vor declara "susţinători eterni".

726 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL a reuşit să promoveze darea în plată, azi mulţi se vor proclama susţinători eterni

Gorghiu: PNL a reuşit să promoveze darea în plată, azi mulţi se vor proclama susţinători eterni

"Partidul Naţional Liberal (PNL) a reuşit să promoveze proiectul legat de darea în plată. Ştiu că foarte mulţi astăzi se vor proclama susţinători eterni, permanenţi ai acestui proiect, însă dumneavoastră ştiţi foarte bine cum a evoluat şi cât de sinuos a fost parcursul la această lege", a spus Gorghiu.

Liderul PNL a adăugat că se bucură că a fost adoptat proiectul şi că trebuie elaborate mai multe reglementări în domeniul bancar.

"Mă bucur că a devenit realitate astăzi, sunt convinsă că în domeniu trebuie elaborate multe reglementări astfel încât să avem un mediu financiar bancar mai prietenos, mai disponibil, mai deschis la discuţii cu consumatorii, cu clienţii", a mai spus Gorghiu.

De asemenea, liderul liberal a declarat că "n-au fost exagerări de nicio parte'' şi că proiectul "armonizează" poziţiile bancherilor cu cele ale consumatorilor.

"N-au fost exagerări de nicio parte, proiectul este unul care practic armonizează poziţiile sistemului bancar cu cele ale consmatorilor. Va deveni realitate în 15 zile de la promulgare şi sunt sigură că cei care sunt sub incidenţa acestei legislaţii se vor bucura că există această pârghie pentru împărţirea riscului între bancă şi client", a conchis Alina Gorghiu.

Legea dării în plată, în varianta adoptată miercuri de Camera Deputaţilor, nu are un caracter social atât de pronunţat pe cât şi-ar fi dorit Executivul, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a adăugat că, din punctul de vedere al Cabinetului, rămân anumite rezerve legate de retroactivitate, pe care le exprimase CSM şi Ministerul Justiţiei.

Legea dării în plată a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere.

Deputaţii au stabilit astfel că legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă şi au majorat plafonul creditelor care intră sub incidenţa acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

De asemenea, deputaţii au stabilit că legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.

Legea, afltă deja în faza reexaminării, va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare. Singura cale de atac a legii ar mai fi contestarea ei la Curtea Constituţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici