Iniţiatorul Legii dării în plată: Plafonul de 250.000 de euro este discriminatoriu, dar nu cred că trebuie să sesizăm CCR

Iniţiatorul Legii dării în plată, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat, marţi, că îşi menţine părerea potrivit căreia plafonul de 250.000 de euro pentru legea dării în plată este discriminatoriu, dar că în acest moment acesta nu trebuie contestat la CCR.

1362 afișări
Imaginea articolului Iniţiatorul Legii dării în plată: Plafonul de 250.000 de euro este discriminatoriu, dar nu cred că trebuie să sesizăm CCR

Iniţiatorul Legii dării în plată: Plafonul de 250.000 de euro este discriminatoriu, dar nu cred că trebuie să sesizăm CCR

''Eu mă bucur că astăzi am reuşit să curmăm aşteptările multor oameni din ţara asta care erau sufocaţi de rate la bănci. Am scos o lege bună de care va beneficia majoritatea covârşitoare a celor care au luat împrumuturi garantate cu ipotecă. Este foarte important că de lege beneficiază şi cei care au fost executaţi silit, cei care au credite de nevoi personale cu ipotecă, în limita unui plafon de 250.000 de euro", a arătat Daniel Zamfir, după ce proiectul de lege a fost adoptat de Comisia juridică.

El a susţinut că, în opinia sa, pragul de 250.000 de euro este discriminatoriu.

"Eu, în continuare, cred că acel prag de 250.000 de euro ridică probleme de discriminare, dar cred că măsura înţeleaptă a fost aceea de a da drumul la lege, de lege pot beneficia cei care au făcut un împrumut de până în 250.000 de euro, care reprezintă marea majoritate. În situaţia în care CCR va constata că acel prag este discriminatoriu, îl eliminăm şi atunci vor beneficia de lege şi cei care au luat împrumuturi de peste 250.000 de euro", a spus deputatul PNL.

Întrebat dacă PNL ia în calcul să sesizeze CCR pentru a elimina plafonul de 250.000 de euro, Zamfir a afirmat că nu vorbeşte în numele PNL şi că nu crede că, în acest moment, Curtea trebuie sesizată.

''Eu nu cred că în momentul acesta trebuie să sesizăm noi CCR. Pentru noi este foarte important ca de lege să beneficieze marea majoritate a celor care au luat împumuturi cu ipotecă'', a conchis el.

Daniel Zamfir a afirmat că a clarificat fără echivoc care sunt beneficiarii legii aşa cum preşedintele Klaus Iohannis a cerut în cererea de reexaminare.

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, marţi, în unanimitate, legea dării în plată, ei eliminând programul Prima Casă de sub incidenţa actului nomativ şi majorând plafonul de la 150.000 la 250.000 de euro.

Potrivit proiectului adoptat, legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici