Gorghiu: PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a protocolului

PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a acestui protocol, spune Alina Gorghiu, întrebată dacă Ministerul Transporturilor ar putea rămâne la PSD după rotativa guvernamentală: „Trebuie să discutăm despre lucruri care se fac acum în guvern, nu despre rotativă”.

146 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a protocolului

Gorghiu: PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a protocolului

„Şi premierul, şi preşedintele Ciolacu au spus că trebuie să discutăm despre lucruri care se fac acum în guvern, nu despre rotativă. Mai este o lună până se întâmplă această rotativă, iar până atunci sunt teme importante care sunt atât pe masa guvernului, cât şi pe masa Parlamentului. De exemplu azi, la ora 13, avem în comisii taxa de solidaritate, venită o cerere de reexaminare de la preşedinte, s-au formulat amendamente, sunt agreate de coaliţie, vor fi discutate în câteva minute la comisiile de resort şi o vom avea în plen. Ca atare, nu vreau să mai insistăm pe rotativă. Ea se va produce atunci când coaliţia va decide. Numele miniştrilor pentru mine sunt neinteresante sau neimportante. Important e felul în care va funcţiona acest guvern şi maniera în care vom reuşi să aducem proiectele din programul de guvernare la liman”, spune Alina Gorghiu.

Ea precizează că „PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a acestui protocol”.

„Nu se va face niciun altfel de anunţ cu o lună înainte. În momentul în care deciziile vor fi luate, vor fi discutate în interiorul celor trei partide şi sunt convinsă că formula finală de guvernare, cea care va veni după schimbarea premierului, va fi anunţată public la momentul oportun. Nu are niciun sens să ne ocupăm timpul legat de nume, de ministere. Dacă azi va fi rostit că unul din miniştri va fi retras, activitatea în ministerul respectiv va fi îngreunată. Mi se pare nefoiresc şi neprincipial faţă de colegii mei din guvern ca aceste discuţii să fie încurajate în spaţiul public”, încheie Gorghiu.

Premierul Nicolae Ciucă, lider PNL, spunea, marţi, că liberalii nu trebuie să excludă varianta negocierii la unu-două ministere la rocada de la guvern, care va avea loc după data de 25 mai.

„În perioada următoare, urmează rocada la Guvern, nu există niciun fel de discuţie, în momentul de faţă, despre amânarea, cu atât mai puţin despre nerealizarea ei. Ca atare, la finele lunii mai, nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălţare, puţin mai încolo, dar se va realiza”, afirma Nicolae Ciucă.

El afirmă că cea mai simplă modalitate este să se facă rocadă conform înţelegerii din protocol.

„Având totuşi în vedere dinamica şi evoluţia întregii situaţii, nu trebuie să excludem şi varianta negocierii la 1-2 ministere, dar dacă se depăşeşte această măsură şi dacă se întâmplă ca această rocadă să se facă altfel decât în linişte de fiecare parte, atunci nu o să avem de câştigat, ci doar de pierdut. Ca atare, rolul nostru, a conducerii partidului în faţa dumneavoastră este să facem în aşa fel încât această rocadă să se realizeze în linişte cu preluarea şi continuarea obiectivelor guvernamentale, pentru că acesta ne este obiectul pe anul 2023 şi să pregătim anul 2024”, încheia Ciucă.

Potrivit protocolului, pe 25 mai Nicolae Ciucă urmează să fie înlocuit în funcţia de premier cu Marcel Ciolacu. De asemenea, documentul care prevede schimbarea premierului, prevede şi schimbarea la patru portofolii: Finanţe cu Justiţie, Transporturi cu MIPE, Secretarul General şi Cancelarul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici