Gorghiu: PNL va veni cu un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, până la sfârşitul lui martie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, luni, că până la sfârşitul lunii martie, partidul va propune un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, ca rezultat al consultărilor cu societatea civilă, precizând că una dintre solicitări este mărirea numărului parlamentarilor pentru diaspora.

136 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL va veni cu un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, până la sfârşitul lui martie

Gorghiu: PNL va veni cu un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, până la sfârşitul lui martie (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

”Până la sfârşitul lunii martie, PNL va propune un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, ca rezultat al consultărilor pe care le avem cu societatea civilă – ONG-uri din ţară şi asociaţii ale românilor din străinătate. În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, din 16 martie, vom prezenta acest proiect pe care îl vom promova în cel mai scurt timp în Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ea afirmă că una dintre solicitările importante pe care le-a primit din partea reprezentanţilor din diaspora este aceea de a creşte numărul parlamentarilor pentru Diaspora.

”Cred că trebuie să mergem până la capăt când vorbim despre a reda românilor din străinătate drepturile şi respectul care li se cuvin. Dezbaterile din Comisia de Cod electoral nu trebuie să ocolească această problemă”, a precizat Gorghiu.

În plus, Alina Gorghiu atrage atenţia şi asupra contextului în care ne aflăm pentru a duce la capăt acest demers, ea menţionând că ”PNL nu are majoritatea în Comisia de Cod electoral, iar majoritatea PSD nu îi are pe agenda sa pe românii din străinătate”.

”Îi anunţ pe cei din PSD că nu vom face niciun pas înapoi în demersul nostru de a soluţiona problema votului în Diaspora. Îi avertizez că românii nu vor tolera nici de data aceasta să fie umiliţi de PSD, aşa cum nu au acceptat nici în noiembrie 2014. PSD va plăti politic dacă va refuza să susţină proiectul legislativ pentru votul românilor din străinătate, chiar mai devreme de primele alegeri”, spune Gorghiu.

Potrivit copreşeidntelui PNL, liberalii îşi propun ”elaborarea unei legi a votului prin corespondenţă cu adevărat utilă românilor din afara graniţelor”.

”Răspunsul prompt din partea Diasporei la apelul nostru pentru consultări ne arată că există un interes real, pe de o parte, pentru modul în care se desfăşoară alegerile peste hotare, şi pe de altă parte, pentru reprezentarea corectă în Parlamentul României”, mai menţionează Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici