Gorghiu: Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL

Conducerea PNL a decis, miercuri, că proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL, a declarat co-preşedintele Alina Gorghiu, arătând că, în măsura în care vor fi semnatari liberali, se va discuta în grup şi aceştia vor ţine cont de decizia partidului.

216 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL

Gorghiu: Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL (Imagine: Mediafax Foto / Marius Dumbrăveanu)

"Nu există un proiect (al pensiilor speciale pentru parlamentari-n.r.) care să fie depus. Am discutat cu liderul PNL de la Senat şi voi discuta şi cu liderul de la Cameră să ne lămurim care din colegii noştri şi dacă au semnat acest proiect sau nu. Tot ce pot să vă spun este că în şedinţa de conducere de astăzi s-a stabilit că acest proiect nu are girul conducerii politic al PNL, dar ştim foarte bine că pensiile şi indemnizaţiile în România nu sunt la nivelul pe care mulţi şi l-ar dori, dar, în acelaşi timp, este şi problema de prioritate, unde direcţionezi banii din bugetul României. Eu, faţă de acest proiect al PSD, aş fi avut altă prioritate. Dorinţele românilor este acel proiect măcar dublarea alocaţiilor pentru copii de la 42 la 84 de lei, dacă nu la 200 lei", a afirmat Gorghiu.

Ea a adăugat că un proiect similar al pensiilor speciale pentru parlamentari a fost repsins anul trecut, iar premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii Rovana Plumb au declarat că nu susţin un astfel de proiect.

"Un proiect similar a fost anul trecut respins, mi-aduc aminte că Victor Ponta se bătea cu pumnul în piept că nu susţine PSD proiectul, înţeleg că astăzi PSD este cel care îl suţine. Rovana Plumb, ieşind de la Comisia de muncă, a insistat pe cât de neinspirat, de condamnat este acest proiect al pensiilor speciale al parlamentarilor. Nu m-am lămurit dacă este acel dublu discurs practicat de PSD, nu ştiu dacă va fi depus un asemenea proiect, dar, dacă el va fi depus, opţiunea politică a PNL este aceea de a nu-l susţină", a adăugat Gorghiu.

Întrebată dacă va cere parlamentarilor PNL să-şi retragă semnăturile, Gorghiu a spus: "Fiecare parlamentar are dreptul de a avea iniţiativă legislativă. (...) Vom avea o discuţie în cadrul grupurilor parlamentare în momentul în care vom vedea acest proiect, eu nu-l cunosc, vorbesc pe o supoziţie că ar exista eacst proiect. O să ne consultăm şi cu liderii de grup şi cu colegii parlamentari, dar, repet, poziţia politică aceasta este şi nu este de ieri de azi, ci de anul trecut".

"În momentul în care se va depune proiectul şi în măsura în care sunt semnatari şi din partea opoziţiei, vom discuta atunci, la grup, care va fi poziţia grupului şi a celor care au semnat, dar poziţia politică este aceasta şi sunt convinsă că toţi colegii vor ţine cont de decizia politică de vot împotriva proictului de pensii speciale", a mai spus Gorghiu.

Potrivit unui proiect aflat în discuţia grupurilor parlamentare, parlamentarii ar putea beneficia de pensii speciale, deputatul PSD Petre Daea precizând că pensia ar putea ajunge la 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate şi că proiectul a fost semnat de 250 parlamentari inclusiv din opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici