Gorghiu: PSD s-a asigurat că poate vota în favoarea lui Ghiţă. Presa nu a putut filma votul

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că 105 voturi din cele 121 exprimate în favoarea reţinerii deputatului PSD Sebastian Ghiţă au fost asigurate de PNL, afirmând că "în privinţa drepturilor, un PSD-ist este cât zece cetăţeni din România".

1192 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PSD s-a asigurat că poate vota în favoarea lui Ghiţă. Presa nu a putut filma votul

Gorghiu:PSD s-a asigurat că poate vota în favoarea lui Ghiţă. Presa nu a putut filma votul (Imagine: Razvan Ghirita/ Arhiva Mediafax Foto)

"Noi ieri (marţi-nr.) am spus că vom avea o prezenţă şi că trebuie să avem o prezenţă extrem de bună pentru a putea vota inclusiv această ridicare de imunitate în cazul deputatului PSD. Prezenţa noastră a fost de 105 deputaţi din 115, câţiva au fost plecaţi în deplasări şi câţiva au avut concedii medicale depuse la Parlamentul României. Din 121 de voturi (în favoarea cererii DNA-n.r), 105 au fost asigurate de parlamentarii PNL. Ce regret, însă, în afară de dublul discurs, este că lipsa de transparenţă este ridicată la rang de mare artă în Parlamentul României", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, după votul din Camera Deputaţilor.

Alina Gorghiu a afirmat că PSD şi-a asigurat "toate elementele pentru a putea vota în favoarea lui Sebastian Ghiță, precizând că jurnaliştilor li s-a interzis să filmeze urnele de vot (în manieră zoom in-n.r.).

"Şi-au asigurat cei de la PSD toate elementele pentru a putea vota în favoarea domnului deputat de la PSD şi în defavoarea unei solicitării care, în esenţă, nu înseamnă nimic altceva decât că domnul deputat ar fi mers în faţa unei instanţe de judecată şi un complet ar fi decis dacă este cazul în baza unor probe să fie arestat sau nu. Aceste argumente fiind cele pe care vi le-am spus, un mesaj direct la PSD, să nu susţină această ridicare de imunitate, eliminarea presei din sală şi colegi de ai mei să ştiţi că au încercat să filmeze şi probabil că aţi văzut că au fost ameninţaţi că vor fi daţi afară din sală dacă filmează acest vot", a susţinut copreşedintele PNL.

Gorghiu a criticat PSD, afirmând că "întotdeauna există un motiv la PSD să susţină un om care este mai presus de orice alt cetăţean din România".

"Îmi pare rău că întotdeauna există un motiv la PSD să susţină un om care este mai presus de orice alt cetăţean din România. În privinţa drepturilor, un PSDist este cât zece cetăţeni din România. Asta este politica lor. Eu sper că la un moment dat lucrul asta va fi în mod real sancţionat de electoratul din România şi că la alegerile viitoare unul dintre criteriile în baza căruia se va face selecţia parlamentarillor va fi şi atitudinea parlamentarilor faţă de solicitările justiţiei din România", a spus Alina Gorghiu.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri cu majoritate solicitarea DNA de reţinere şi arestare a lui Sebastian Ghiţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici