Gorghiu: Se discută cu toţi parlamentarii, inclusiv cu oameni din PSD, pentru o nouă majoritate

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Constanţa, că partidul lucrează la conturarea unei noi majorităţi parlamentare, existând discuţii în acest sens cu toţi parlamentarii, "inclusiv cu oameni din PSD, de bună credinţă''.

99 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Se discută cu toţi parlamentarii, inclusiv cu oameni din PSD, pentru o nouă majoritate

Alina Gorghiu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Alina Gorghiu a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Constanţa, că, în momentul când va exista o nouă majoritate parlamentară, va fi depusă o moţiune de cenzură, fără a putea să precizeze o dată la care va avea loc acest lucru.

"Acest moment va veni, îmi doresc să fie mai repede decât mai târziu, tocmai pentru că opinia mea este că Guvernul Ponta este unul toxic, care face rău economiei şi care face rău cetăţenilor din România. Dar în acest moment lucrăm la conturarea majorităţii parlamentare care să susţină acel program de guvernare în baza căruia PNL să vină la Palatul Victoria. Nu pot să avansez şi cred că au greşit şi colegii mei care au avansat termenul de mai, de exemplu. E mai bine să faci şi sunt sigură că, în momentul în care vom avea majoritate şi vom depune moţiunea de cenzură, veţi afla cu toţii că acel moment va fi momentul adevărului", a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că se poartă discuţii cu toţi parlamentarii, inclusiv cu cei din PSD.

"Se discută cu toţi parlamentarii. Din păcate, susţinerea unei noi echipe guvernamentale nu se poate face decât cu parlamentarii în funcţie. Multă lume a zâmbit când, după alegerile prezidenţiale, am spus că PNL îşi doreşte alegeri anticipate, tocmai pentru că vroiam un Parlament care să reflecte voinţa de la urne din acel moment şi care să poată să susţină o formulă pe care electoratul şi-o doreşte la momentul acela. Astăzi se discută cu toţi parlamentarii, se discută inclusiv cu oameni din PSD, de bună credinţă, care au înţeles că a merge în continuare cu o formulă de Executiv cu Ponta înseamnă că se va duce România de râpă. Nu vreau să avansez cifre, ar fi o greşeală să mai anunţăm termenul când vom avea majoritate parlamentară", a explicat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a afirmat că aceste discuţii cu parlamentarii nu se fac negociind cu aceştia funcţii în Guvern.

"Elementul fundamental este că nu discutăm cu ei negociind funcţii în Guvern, acesta este probabil lucrul care face destul de dificilă discuţia, dialogul cu ei. Ar fi fost foarte simplu să facem un compromis în care să le spunem «Veniţi toţi la guvernare, primiţi toţi funcţii în Executiv, în administraţia centrală, în administraţia locală» şi atunci rezolvam majoritatea. Nu vrem să facem acest lucru, nu suntem dispuşi la trocuri politice, ci vrem să discutăm cu ei aplicat pe programul de guvernare", a conchis Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici