Gorghiu şi Blaga, explicaţii despre desemnarea lui Marian Munteanu: "Eram vreo zece în încăpere"

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au negat existenţa unui scenariu privind nominalizarea lui Marian Munteanu şi au relatat scena de dinainte de asumarea lui drept candidat al PNL: "Într-adevăr formalizarea gestului a făcut-o domnul Atanasiu. Eram vreo zece în în încăpere"

2427 afișări
Imaginea articolului Gorghiu şi Blaga, explicaţii despre desemnarea lui Marian Munteanu: "Eram vreo zece în încăpere"

Gorghiu şi Blaga, explicaţii despre desemnarea lui Marian Munteanu: "Eram vreo zece în încăpere" (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

"Marian Munteanu era în contact cu liderii PNL, inclusiv cu Ludovic Orban. Să ştiţi că era în echipa de susţinători ai lui Ludovic Orban. A discutat nu doar cu Ludovic Orban, a discutat cu mulţi colegi din spectrul politicii româneşti, din dorinţa de a-şi asuma ceilalţi candidaţi, parte din proiectele pe care platforma sa civică le avea elaborate şi dorea să le implementeze la nivel de Primărie Generală, la nivelul primăriilor de sector şi din ţară", a relatat Alina Gorghiu.

După "acel nefericit eveniment cu Ludovic Orban"(punerea lui sub acuzare de către DNA-n.r.), Marian Munteanu a fost contactat, iar "formalizarea gestului" a făcut-o prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu.

"Eram vreo zece în încăpere. L-am chemat la o discuţie. Nu a fost niciun tete-a-tete, a fost o discuţie cu mare parte din comisia de unificare înainte să mergem în echipa politică să propunem această variantă. În ziua de marţi s-au întâmplat toate aceste discuţii pe repede înainte, pentru că mi se părea firesc să nu lăsăm lucrurile să treneze, să nu creăm un deserviciu partidului şi să venim cu o propunere rapidă", a declarat Gorghiu.

Vasile Blaga a susţinut că ceilalţi membri ai PNL vehiculaţi, Cătălin Predoiu şi Adriana Săftoiu, "nu au fost puşi la colţ".

"Indiscutabil aveam candidaţi din partea partidului. Problema era să mergem cu o candidatură a unui membru al partidului sau înţelegem că este cazul să venim cu o candidatură din partea societăţii civile. (...) Până la urmă decizia luată aproape în unanimitate a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile. Nimeni nu a fost pus la colţ, nici doamna Săftoiu, nici dl Predoiu, nimeni. Decizia a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile", a insistat şi copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Gorghiu a mai spus că i se pare neprincipial "să ataci un candidat cu atâta fervoare şi cu atâta dorinţă pentru că tu doar aperi alt candidat", referindu-se la celalalt candidat al dreptei, Nicușor Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici