Gorghiu: Voi propune ca toţi candidaţii validaţi pentru primării să preia şefia organizaţiilor PNL. Partidul are lipsuri care au împiedicat preluarea guvernării, nu am sancţionat suficient PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că va propune Biroului Politic al PNL ca toţi candidaţii validaţi pentru primării să fie preşedinţi unici în organizaţiile în care vor candida, adăugând că le va cere liberalilor să aprobe şi demararea unui audit intern privind situaţia partidului.

496 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Voi propune ca toţi candidaţii validaţi pentru primării să preia şefia organizaţiilor PNL. Partidul are lipsuri care au împiedicat preluarea guvernării, nu am sancţionat suficient PSD

Gorghiu: Voi propune ca toţi candidaţii validaţi pentru primării să preia şefia organizaţiilor PNL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Le voi propune ca foarte devreme, la începutul lunii decembrie, să avem un Consiliu Naţional, care să valideze următoarea propunere-ca toţi candidaţii validaţi pentru primării să fie preşedinţi unici în organizaţiile în care vor candida", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu a afirmat că acesta ar fi un pas foarte important pentru finalizarea procesului de fuziune a vechiului PNL cu aripa PDL.

De asemenea, copreşdintele PNL a mai spus că le va propune liberalilor să selecteze o firmă care să facă un audit intern al partidului, "care să arate starea de fapt a lucrurilor, care este nivelul de competenţă a resurselor umane, care sunt direcţiile pe care PNL va trebui să le abordeze astfel încât să rămână cel mai credibil partid de dreapta care să îşi fixeze ca obiectiv câştigarea alegerilor locale şi parlamentare".

Gorghiu: PNL are lipsuri care au împiedicat preluarea guvernării, nu am sancţionat suficient PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Politic, că liberalii "nu au pus gunoiul sub preş" şi că PNL vrea să îndrepte "lipsurile" din pricina cărora nu a putut să preia guvernarea.

"Membri PNL din Biroul Politic au înţeles foarte clar că avem şi noi anumite lipsuri, anumite lacune în organizare, în comunicarea publică, lipsuri pentru care nu am putut fi cei care să conducă acum România printr-o guvernare liberală", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei PNL.

Alina Gorghiu a afirmat că unul dintre "lipsurile" PNL este că nu a comunicat suficient cu privire la "nereuşitele Guvernului PSD", despre care spune că a lăsat Guvernului Cioloş un teren minat.

"PNL nu a comunicat suficient pe nereuşitele Guvernului PSD. S-au întâmplat atât de multe nefăcute şi au lăsat atât de multe mine în Guvernul Ciloş, dar noi nu am fost poate la capacitate maximă în a comunica în calitate de Opoziţie cam care sunt toate aceste probleme şi, pe parcurs, au fost multe", a explicat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a fost de părere că liberalii nu au sancţionat suficient miniştrii care au abuzat de lege în numeroase situaţii.

Consiliul Naţional al PNL va avea loc la 11 decembrie. Şefia organizaţilor şi localele, pe agendă

Biroul Politic PNL a decis luni, la propunerea Alinei Gorghiu, ca liberalii care vor candida la primării să devină şi preşedinţi de organizaţii, urmând ca măsura să fie validată şi de Consiliul Naţional, convocat pentru data de 11 decembrie, partidul având în vedere şi "rebranduirea" PNL.

"Am luat o decizie care mi se pare crucială pentru bunul mers al acestui partid, care presupune să avem candidaţi la primării care deţin şi funcţia de preşedinte de organizaţii. Sunt aproape 2.000 validaţi", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu a afirmat că această propunere va fi înaintată Consiliului Naţional care se va reuni pe 11 decembrie, la Bucureşti.

Biroul Politic a mai decis realizarea unei analize interne care să arate care este direcţia în care partidul trebuie să de îndrepte.

"Am luat şi câteva măsuri pe care şi eu şi domnul Blaga şi colegii noştri le considerăm benefice pentru rebranduirea a celui mai puternic partid de dreapta din România, PNL: acea analiză internă care să arate ce trebuie să abordăm, ce comunicatori trebuie să abordăm, când, în ce termeni, în ce calendar (...) o analiză care va arăta foarte clar cum stăm şi în ce direcţie ne îndreptăm şi ne asumăm clar nişte obiective", a mai spus Gorghiu.

Potrivit acesteia, finalizarea acestei analize ar urma să aibă loc în termen de o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici