Gorj: Noi alegeri într-o localitate după ce candidaţii au avut acelaşi număr de voturi

Alegătorii din comuna gorjeană Arcani vor vota din nou peste două săptămâni, în baza unei hotărâri luate, duminică noaptea, de Biroul Electoral Judeţean, după ce ambii candidaţi la funcţia de primar au obţinut acelaşi număr de voturi.

39 afișări
Imaginea articolului Gorj: Noi alegeri într-o localitate după ce candidaţii au avut acelaşi număr de voturi

Gorj: Noi alegeri într-o localitate după ce candidaţii au avut acelaşi număr de voturi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui BEJ Gorj, judecătorul Ion Stănulescu, decizia a fost luată după ce candidaţii care s-au confruntat în turul doi, Daniel Drumen, de la PSD, primar în funcţie, şi Vasile Popescu, de la PNG, viceprimar în funcţie, au obţinut acelaşi număr de voturi.

Biroul electoral al circumscripţiei Arcani a comunicat, duminică noaptea, că ambii candidaţi au câte 434 de voturi, fapt care a stârnit nemulţumiri printre susţinătorii lui Popescu.

Reprezentanţi ai PNG Gorj, în frunte cu Nicolae Mischie, alături de circa o sută de localnici, au venit şi au aşteptat la sediul biroului electoral de circumscripţie numărătoarea voturilor, aceştia fiind nemulţumiţi că Popescu a adunat tot atâtea voturi ca şi contracandidatul său, după ce i-au fost anulate câteva voturi pe care le avea în faţa lui Drumen.

"Ceea ce s-a întâmplat aici este foarte grav pentru că membrii comisiei au anulat trei voturi pe motiv că lipsea ştampila de control de pe buletinele de vot, care, de altfel, erau perfect valabil exprimate. Ce vină are alegătorul de rând că cei de la biroul electoral nu au pus ştampila aceea? Se face lucrul acesta doar ca să fie şi turul trei aici", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul PNG Gorj, Nicolae Mischie.

În cele din urmă, membrii biroului electoral al singurei secţii de votare şi cei ai biroului din circumscripţia electorală au plecat de la Arcani sub paza Poliţiei pentru a duce la BEJ Gorj sacul cu buletinele de vot care au fost reverificate.

Preşedintele BEJ Gorj, magistratul Ion Stănulescu, a spus că, la finalul tuturor operaţiunilor scorul de 434 de voturi pentru fiecare candidat s-a menţinut şi, în consecinţă, peste două săptămâni la Arcani va fi organizat un nou tur al alegerilor.

PNG Gorj, condus de Nicolae Mischie, reclamase la Biroul Electoral Judeţean faptul că de la Arcani lipsesc 50 de buletine de vot. Incidentul a fost pus însă pe seama numărării greşite a buletinelor de vot împărţite la circumscripţie, preşedintele BEJ menţionând că au existat tentative de altă natură, lipsa buletinelor fiind menţionată ulterior într-un proces-verbal.

Liderul PNG Gorj a menţionat că luni va contesta la Curtea de Apel Craiova hotărârea BEJ Gorj de a organiza un al treilea tur de scrutin la Arcani, .Mischie fiind convins că victoria a fost de partea colegului său de partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici