Grapini: Nu-mi asum candidatura lui Piedone la Sectorul 4. A ratat o şansă de a se reabilita în faţa familiilor care au pierdut persoane dragi

Copreşedintele Partidului Puterii Umaniste, Maria Grapini, a declarat miercuri că nu este la curent cu negocieri între partidul său şi Cristian Popescu Piedone pentru o eventuală susţinere la Primăria Sectorului 4 şi că nu a fost semnată nicio adeziune la PPU.

873 afișări
Imaginea articolului Grapini: Nu-mi asum candidatura lui Piedone la Sectorul 4. A ratat o şansă de a se reabilita în faţa familiilor care au pierdut persoane dragi

Grapini: Nu au fost negocieri pentru susţinerea lui Piedone la Sectorul 4 (Imagine Cristian Radu Nema / Mediafax Foto)

"Până am plecat eu luni după-amiaza nu exista nicio înscriere, nu cunosc să fi fost negocieri, dar decizia nu se putea da de azi pe mâine. Definitiv, acceptarea se face în Biroul Executiv al partidului, care are şedinţe lunea", a declarat miercuri Maria Grapini pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă ar accepta ca partidul său să îl susţină pe Piedone la Primăria Sectorului 4, Grapini a spus: "Dacă eu aflu azi dimineaţă că i se interzice candidatura, că există decizia Tribunalului, cum pot eu să accept?".

De asemenea, Maria Grapini a precizat că se află la Bruxelles şi că a contactat secretariatul partidului pentru a afla care este situaţia pe această temă şi cu cine a negociat Piedone susţinerea candidaturii sale.

“Nu pot susţine candidatura domnului Piedone pentru ca aş abandona propriile principii şi nu m-aş mai putea uita în ochii oamenilor. Dacă, în mod democratic, Biroul Executiv al partidului va valida candidatura domnului Cristian Popescu, voi fi nevoită să fac un pas înapoi, până la  Congresul Partidului. Nu-mi asum candidatura, chiar dacă mulţi cetăţeni din sectorul 4 doresc sa-l aibă primar. Voi continua să cred că există oameni care vor susţine candidaţi valoroşi, indiferent din ce partid vin şi vor exclude candidaţi asupra cărora planează suspiciuni sau sunt dovezi certe ca au încălcat legea si moralitatea”, a scris Maria Grapini joi pe blog.

Co-preşedintele PPUSL s-a referit şi la contextul tragic generat de momentul Colectiv.

“Nu ştiu dacă este sau nu vinovat de tragedia de la Colectiv, acest lucru va fi stabilit de justiţie. Ştiu doar că domnul Cristian Popescu Piedone are o urmărire penală si că a declarat, după imensa tragedie, că se va retrage din viaţa publică. Atunci, am apreciat declaraţia… Cred că toţi care se află în situaţii similare ar trebui să facă acest pas. Dacă şi-ar fi respectat cuvântul dat şi justitia l-ar găsi nevinovat, sunt convinsă ca peste patru ani ar putea fi ales cu succes.  A ratat o şansă de a se reabilita în faţa familiilor care au pierdut persoane dragi, în faţa propriei conştiinţe si în faţa lui Dumnezeu”, a subliniat ea.

Cristian Popescu Piedone a început să strângă din nou semnături pentru candidatura sa la Primăria Sectorului 4.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici