Grindeanu: Duminică au mai murit şi alte 100 de persoane pe lângă victimele tragediei de la Piatra Neamţ

  • Grindeanu leagă incendiul de la Neamţ, care a luat viaţa a 10 oameni, de presiunea maximă asupra secţiilor ATI din ţară, în criza Covid-19.
  • „Secţiile ATI din România nu au fost proiectate să ofere atât de mult oxigen bolnavilor lor. Nu au fost proiectate să susţină o presiune atât de mare. Nu au fost niciodată forţate să funcţioneze la capacitate maximă”
  • „Medicii, la rândul lor, nu au avut niciodată experienţa lucrului cu atât de mulţi pacienţi ATI odată”
1243 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Duminică au mai murit şi alte 100 de persoane pe lângă victimele tragediei de la Piatra Neamţ

Grindeanu: Duminică au mai murit şi alte 100 de persoane pe lângă victimele tragediei de la Piatra Neamţ

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu cere atenţie pe situaţia din toate secţiile ATI din ţară şi o intervenţie a Guvernului, de urgenţă, pentru a reduce presiunea asupra spitalelor. 

„Şi asta pentru că, duminică, au mai murit şi alte 100 de persoane pe lângă victimele tragediei de la Piatra Neamţ”, spune Grindeanu, care aminteşte de declaraţiile specialiştilor în medicina de terapie intensivă care au sesizat care ar fi cauza indirectă a incendiului. 

„Cu rarisime excepţii, secţiile ATI din România nu au fost proiectate să ofere atât de mult oxigen bolnavilor lor. Nu au fost proiectate să susţină o presiune atât de mare. Nu au fost niciodată forţate să funcţioneze la capacitate maximă.

Medicii, la rândul lor, buni, dedicaţi, extraordinar de bine pregătiţi, nu au avut niciodată experienţa lucrului cu atât de mulţi pacienţi ATI odată”, spune social-democratul.

Grindeanu crede că oricând acest amalgam de presiuni poate exploda pentru a genera tragedii.

„Ori rezolvă această situaţie, ori pleacă”, cere social-democratul, fost premier PSD, Guvernului liberal. 

„Ludovic Orban este un politician cu experienţă care a ştiut când să se retragă în timpul carierei sale politice. Dacă vrea să reziste în politică în continuare, dacă vrea să-şi mai conserve dramul din ce în ce mai mic de credibilitate, atunci va face ceea ce trebuie pentru a controla pandemia sau îşi va da demisia”, mai spune Grindeanu.

PSD a cerut marţi demisia lui Orban şi Tătaru pentru că nu-şi asumă haosul provocat în sistemul de sănătate şi dau vina pe medici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici