Grindeanu: Guvernul a suplimentat bugetul CFR pentru eliberarea liniilor din Portul Constanţa

Bugetul CFR S.A. va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, pentru eliberarea celor 35 de linii din Portul Constanţa, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

310 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Guvernul a suplimentat bugetul CFR pentru eliberarea liniilor din Portul Constanţa

Grindeanu: Guvernul a suplimentat bugetul CFR pentru eliberarea liniilor din Portul Constanţa

„Guvernul a dat astăzi undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa! Bugetul CFR S.A. va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, anunţă Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că această sumă va fi folosită pentru finanţarea integrală a lucrărilor pe 35 de linii care vor fi eliberate în perioada imediat următoare, asigurarea bugetului pentru demararea licitaţiilor şi pentru contractarea lucrărilor pentru celelalte linii aflate în port şi plata lucrărilor executate în primele luni după contractare.

„Programul de reabilitare are ca scop facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentar inclusiv al celor provenite din zona de conflict şi dezvoltarea transportului multimodal şi implicit a activităţii Portului Constanţa cu efecte imediate pentru susţinerea economiei”, conchide Grindeanu.

Măsura a fost anunţată, iniţial, de premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de guvern.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici