Grindeanu, replică pentru PNL în privinţa cotei unice: Acea linie roşie a fost depăşită

În acest moment, în România nu există cotă unică, spune primvicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, în replică la declaraţiile liberalilor în privinţa menţinerii sistemului de impozitare. El dă exemplul legii offshore: „Păi acolo e cotă diferenţiată. Acea linie roşie care a fost depăşită”

400 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, replică pentru PNL în privinţa cotei unice: Acea linie roşie a fost depăşită

Grindeanu, replică pentru PNL în privinţa cotei unice: Acea linie roşie a fost depăşită

„În acest moment, în România nu există cotă unică. Tocmai ce s-a votat în Parlament legea offshore, care a fost votată cu o largă majoritate. Păi acolo e cotă diferenţiată, nu există cotă unică. De exemplu, 15% pentru preţuri peste 85 până la 100 MWh, 30%... Tocmai ce s-a votat. Am dat un exemplu de acea linie roşie care a fost depăşită, că s-au votat cote diferenţiate de impozitare. Din partea noastră nu vedeţi o abordare abruptă. Vrem să vedem argumente pentru care ar fi necesar să se întâmple schimbări, dacă colectarea de venituri va fi mai mare pe o anumită proiecte, argumente pro şi contra... Nu poţi să spui din start, nu, noi nu facem”, spune la digi24.ro Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunţat că subiectul va fi discutat în şedinţa coaliţiei, care se va desfăşura luni seara.

În ultima perioadă, mai mu8lţi liderfi PNL s-au exprimat împotriva introcuderii impozitării progresive.

„Când eram preşedintele PNL şi s-a făcut această coaliţie am avut două linii roşii. Una era cota unică sau fără taxe noi, fără impozite noi... A doua era să avem 7% pentru investiţii în buget. Ni s-a promis că a doua va fi, că la rectificarea bugetară vom avea 7% din buget pentru investiţii. Şi a doua (cota unică - n.r.) este o linie roşie”, spunea luni Florin Cîţu.

Şi premierul Nicolae Ciucă şi liderul sernatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-au exprimat pentru menţinerea cotei unice de impozitare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici