Guatemala: o fostă primă doamnă şi fiul unui fost preşedinte, în finala alegerilor prezidenţiale

O fostă primă doamnă şi fiul unui fost preşedinte se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Guatemala. Scrutinul va avea loc pe 20 august.

171 afișări
Imaginea articolului Guatemala: o fostă primă doamnă şi fiul unui fost preşedinte, în finala alegerilor prezidenţiale

Wikipedia Commons

Sandra Torres, văzută drept o continuatoare a actualului regim politic, se va confrunta cu Bernardo Arévalo, un candidat cu mesaje anticorupţie.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, Torres a obţinut 16% din voturi, iar Arévalo a avut 11,8%. Totuşi, peste 24% dintre alegători au votat în alb sau şi-au anulat buletinul de vot, iar aproximativ 40% dintre alegătorii înregistraţi nu s-au prezentat la urne, potrivit CNN.

Analiştii au justificat numărul mare de persoane absente prin dezamăgirea populaţiei faţă de sistemul electoral din Guatemala, după ce autorităţile au descalificat candidaţii opoziţiei care au vorbit despre corupţia din administraţia locală şi centrală.

Sandra Torres are 67 de ani şi conduce unul dintre cele mai mari partide politice din ţară. Ea a fost prima doamnă a ţării alături de fostul preşedinte de centru-stânga Alvaro Colom, între 2008 şi 2011.

Bernardo Arévalo candidează din partea unui partid de centru-stânga pe care l-a cofondat în 2017. El încearcă să exploateze nemulţumirea larg răspândită faţă de actuala clasă politică. Tatăl său, Juan José Arévalo, a fost primul preşedinte ales în mod democratic al Guatemalei în 1945.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici