Guşă nu va candida la alegerile generale

Preşedintele PIN, Cozmin Guşă, nu va candida la alegerile generale nici într-un colegiu uninominal din judeţul Cluj, aşa cum i-a propus liderul PSD Cluj, Vasile Soporan, nici altundeva.

13 afișări
Imaginea articolului Guşă nu va candida la alegerile generale

Guşă NU va candida la alegerile generale (Imagine: Mediafax Foto)

Guşă a declarat că această decizie nu este una de frondă şi luată la repezeală, ci una care a rezultat în urma unei analize profunde, care vizează cariera sa viitoare şi mediul politic actual din România.

"Chiar dacă sunt prieten cu Vasile Soporan şi cu Vasile Puşcaş nu pot să reuşească să mă convingă să candidez", a spus Guşă.

El a afirmat că îi va sprijini, însă, pe cei doi parlamentari social-democraţi în campania electorală, în condiţiile în care apreciază activitatea acestora.

"Nu voi sprijini PSD în alegeri, ci, punctual, candidaţii PSD în care cred. O să le dau o mână de ajutor şi înainte de campanie şi în timpul campaniei electorale, atât lui Vasile Puşcaş, cât şi lui Vasile Soporan. Sunt puţini oameni care au profesionalismul lui Vasile Puşcaş sau buna credinţă şi expertiza administrativă a lui Vasile Soporan", a explicat Cozmin Guşă.

Potrivit acestuia, sensul discuţiilor purtate cu Vasile Soporan a fost acela de acordare a unui sprijin în campania electorală pentru Parlament, nu neapărat de a candida într-un colegiu din Cluj.

Preşedintele PSD Cluj, Vasile Soporan, nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Liderul PSD Cluj, Vasile Soporan, afirma, marţi, că organizaţia va continua negocierile cu liderul PIN, Cozmin Guşă, pentru ca acesta să candideze într-un colegiu uninominal din judeţ, indiferent de declaraţiile Laviniei Şandru privind întreruperea negocierilor PIN-PSD din cauza lui Ion Iliescu.

"Voi continua discuţiile cu domnul Guşă, pentru că eu am discutat cu prietenul Cozmin Guşă să candideze, nu neapărat cu preşedintele PIN", declara Vasile Soporan.

El spunea că speră ca discuţiile cu liderul PIN să se încheie până la sfârşitul acestei săptămâni.

"Sper să găsim o formă de colaborare cu Cozmin Guşă", afirma liderul PSD Cluj.

PIN a întrerupt negocierile cu PSD în vederea formării unei alianţe PSD-PC-PIN, a anunţat, marţi, vicepreşedintele Lavinia Şandru, precizând că aceste negocieri au eşuat din cauza preşedintelui de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici