Guvern: Bunurile realizate în România prin programul de investiţii NATO rămân în patrimoniul statului/ Pevederea vizează baza de la Feteşti unde sunt amplasate avioanele F-16

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege care prevede explicit că bunurile realizate în România prin intermediul Programului NATO de Investiţii în Securitate (NSIP) intră în patrimoniul statului român, prevederea vizând baza de la Feteşti unde sunt amplasate avioanele F-16.

1642 afișări
Imaginea articolului Guvern: Bunurile realizate în România prin programul de investiţii NATO rămân în patrimoniul statului/ Pevederea vizează baza de la Feteşti unde sunt amplasate avioanele F-16

Guvern: Bunurile realizate în România prin programul de investiţii NATO rămân în patrimoniul statului. Pevederea vizează baza de la Feteşti unde sunt amplasate avioanele F-16

Proiectul modifică articolul 2 al Legii 294/2007 privind derularea în România a proiectelor finanţate prin Programul NATO de Investiţii în Securitate prin introducerea unui nou articol unde se prevede că bunurile NSIP în România ”intră în proprietatea publică a statului român şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale”.

Prin această prevedere se doreşte armonizarea legislaţiei naţionale cu cea care există în celelalte state NATO în ce priveşte NSIP.

”Având în vedere angajamentele asumate de România, în calitate de stat membru al Alianţei Nord – Atlantice, este necesar să fie stabilit regimul juridic al bunurilor realizate prin NSIP, pe toată durata de existenţă a acestora în România. Conform reglementărilor NATO privind dreptul de proprietate, bunurile rezultate prin implementarea proiectelor NSIP sunt în proprietatea statului pe teritoriul căruia sunt realizate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege iniţiat de către Ministerul Apărării Naţionale şi aprobat de către Guvern.

Programul NATO de Investiţii în Securitate este o sursă apreciabilă de finanţare a lucrărilor de la baza aeriană de la Feteşti, de unde vor fi operate aeronavele F-16 Fighting Falcon, lucrări demarate în anul 2013 şi care vor fi finalizate în scurt timp. Costurile lucrărilor au fost de 32 de milioane euro, din care circa 11 milioane euro din bugetul MApN, iar restul prin Programul NATO de Investiţii în Securitate – NSIP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici