Guvern: Termenul pentru înscrierea candidaturilor la europarlamentare, 28 martie

Executivul a adoptat, vineri, cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

510 afișări
Imaginea articolului Guvern: Termenul pentru înscrierea candidaturilor la europarlamentare, 28 martie

Guvern: Termenul pentru înscrierea candidaturilor la europarlamentare, 28 martie

Guvern: Candidaţii pentru europarlamentare se pot înscrie până pe 28 martie în competiţie

„Pe ordinea de zi a guvernului am avut mai multe acte referitoare la pregătirea aegerilor europarlamentare ce vor avea loc în acest an pe 26 mai, duminică. Sunt mai multe acte nrmative adoptate pentru pregătirea acestui moment. Au fost adoptate mai multe acte ce conţin măsuri pentru buna organizare a alegerilor pentru PE din 2019. În actele normative sunt prevăzute reglementări cu privire la garantarea organizării în mod liber, corect şi sigur a alegerilor europarlamentare din luna mai 2019, prin măsuri de prevenire şi combaterea a fraudelor electorale, asigurarea secutirăţii cibernetice şi a protecţiei datelor cu caracter personal prelucrate în context electoral. (...) A fost aprobat şi programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor români în Parlamentul European. Cu 60 de zile înainte de alegeri, până la data de 28 martie 2019 trebuie depuse şi înregistrate candidaturile”, a afirmat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat implementarea sistemului de monitorizare a prezenţei de vot.

„AEP împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii speciale şi Institutul Naţional de Statistică vor asigura implementarea şi operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenirea votului ilegal, acelaşi sistem folosit şi în 2016. Sunt prevăzute măsuri pentru primirea contestaţiilor”, a adăugat Barbu.

El a precizat că MAE ca trebui să anunţe secţiile de vot din străinătate cu 30 de zile înaintea zilei de vot.

„MAE va asigura organizarea şi aducerea la cunoştinţă publică a secţiilor de votare din străinătate până cel mai târziu cu 30 de zile înaintea zilei de referinţă. Sunt stabilite principalele cheltuieli pentru organizarea alegerilor. În bugetul de stat pentru 2019 au fost prevăzute aceste sume”, a conchis putătorul de cuvânt al Guvernului.

Alegerile pentru Parlamentul European au loc pe 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici