Guvernul a aprobat cadrul intervenţiilor pentru sectoarele vegetal şi zootehnic între 2023 şi 2027

Guvernul a aprobat miercuri cadrul general de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic din cadrul Planului Naţional Strategic 2023 - 2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi de la bugetul de stat.

142 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat cadrul intervenţiilor pentru sectoarele vegetal şi zootehnic între 2023 şi 2027

Potrivit Ministerului Agriculturii, actul aprobat în şedinţa de miercuri „creează cadrul juridic la nivel naţional care asigură continuarea efectuării de plăţi directe şi alte masuri de sprijin din Pilonul I către fermieri şi alţi beneficiari, precum şi pentru realizarea altor acte normative subsecvente care reglementează condiţiile implementării intervenţiilor prevăzute în PNS 2023-2027. Facem precizarea că depunerea cererilor de plată va începe la 1 martie 2023, potrivit prevederilor Regulamentului (UE) 2115/2021 al Parlamentului European şi al Consiliului.”

Specialiştii estimează că impactul bugetar va fi de circa 10 miliarde de euro.

„Estimăm un impact bugetar de circa 10 miliarde euro din FEGA alocate intervenţiilor pentru plăţi directe şi intervenţii sectoriale, sume pe care le pot accesa aproximativ 800.000 de fermieri. Fondurile alocate României pentru perioada 2023-2027 din FEGA sunt extrem de importante pentru continuarea consolidării veniturilor fermierilor, motiv pentru care ne dorim ca toţi aceşti bani să ajungă în agricultura românească”, a declarat ministrul Petre Daea.

Adoptarea cadrului general al intervenţiilor în acest an permite ca implementarea măsurilor de sprijin să se realizeze încă de la începutul anului 2023, au precizat reprezentanţii Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
minister,
plan,
fonduri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici