Guvernul a aprobat creşterea cu 202 posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului

Numărul de posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului a crescut cu 202 posturi, de la 2.207 la 2.409, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens, a anunţat miercuri Ministerul Sportului.

257 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat creşterea cu 202 posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului

„Prin adoptarea Hotărârii de Guvern de astăzi, devine posibilă operaţionalizarea direcţiilor judeţene, atât la nivelul Ministerului Sportului, cât şi la nivelul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, fiind majorat numărul maxim de posturi pentru direcţiile judeţene subordonate ambelor ministere”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului.

Astfel, numărul de posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului a crescut cu 202 posturi, de la 2.207 posturi la 2.409 posturi.

Reprezentanţii ministerului susţin că suplimentarea a fost necesară pentru completarea numărului minim de posturi, în vederea asigurării funcţionalităţii direcţiilor judeţene de sport, respectiv a Direcţiei pentru Sport a Municipiului Bucureşti, cu scopul predării, pe bază de protocol, a posturilor aferente domeniului tineretului.

„Deşi, teoretic, numărul de posturi părea suficient, atât Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, cât şi Ministerul Sportului se aflau, practic, în imposibilitatea constituirii structurilor subordonate cu încadrarea şi respectarea tuturor dispoziţiilor aplicabile pentru asigurarea funcţionalităţii optime a acestora. Ca urmare a faptului că numărul de posturi aprobat era mai mic decât minimul necesar, rezultau entităţi cu structură de personal deficitară, de exemplu fără responsabili pe audit sau achiziţii publice, ceea ce ar fi încălcat prevederile legale în vigoare şi ar fi putut atrage sancţionarea, ca urmare a verificărilor instituţiilor cu atribuţii de control. Grupul de lucru comun al celor două ministere a realizat în lunile septembrie şi octombrie o inventariere a situaţiei concrete a personalului real încadrat la nivelul teritoriului şi a posturilor existente. Pe baza acestei analize, au fost discutate atât posturile, cât şi încadrările fiecărei persoane la nivelul direcţiilor judeţene MFTES şi MS. S-a stabilit numărul de posturi necesar la nivelul structurilor subordonate ambelor ministere, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii, activitatea de audit şi, evident funcţionarea activităţii de specialitate”, mai arată reprezentanţii Ministerului Sportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici