Guvernul a aprobat indicatorii pentru extinderea drumului de acces în nordul Portului Constanţa

  • Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru extinderea la 4 benzi a drumului de acces în nordul Portului Constanţa.
  • Investiţia era necesară ca urmare a faptului că infrastructura de acces rutier dintre autostrada A4 şi portul Constanţa este deficitară.
164 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat indicatorii pentru extinderea drumului de acces în nordul Portului Constanţa

Premierul Ciucă

Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii care vizează extinderea la 4 benzi a drumului de acces în zona de nord a Portului Constanţa, estimat la o valoare totală de peste 179 milioane de lei cu TVA.

Investiţia se va derula pe o perioadă de 4 ani.

Obiectivul de investiţii urmăreşte extinderea la 4 benzi şi reabilitarea drumului principal de acces în zona de nord a portului Constanţa, realizarea unui pasaj denivelat peste calea ferată de acces în zona de nord a portului Constanţa şi peste drumul de acces la Poarta 9, precum şi regeometrizarea sensului giratoriu existent din capătul estic al autostrăzii A4.

De asemenea, pentru realizarea obiectivului se va elabora o hotărâre de guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată.

Reprezentanţii Executivului susţin că investiţia era necesară ca urmare a faptului că infrastructura de acces rutier dintre autostrada A4 şi portul Constanţa este deficitară, conducând la întârzieri majore în transportul mărfurilor, la accidente şi la un nivel ridicat de emisii poluante în zonă.

Finanţarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Programul Operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
port,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici