Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău-Paşcani

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău-Paşcani, un tronson al A7-Autostrada Moldovei, a anunţat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

156 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău-Paşcani

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău-Paşcani

Potrivit lui Sorin Grindeanu, proiectul este finanţat prin PNRR şi are o valoare estimată de 7,442 miliarde de lei.

După aprobarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de atribuire în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR, va fi lansată direct licitaţia pentru construcţia celor 3 loturi ale autostrăzii Bacău-Paşcani, cu o lungime totală de 77,39 km:

  • Lotul 1 (30,3 km): Săuceşti (jud.Bacău)- Trifeşti (jud.Neamţ) 
  • Lotul 2 (18,99 km): Trifeşti (jud.Neamţ)- Gherăeşti (jud.Neamţ) 
  • Lotul 3 (28.09 km): Mirceşti (jud.Iaşi)- Paşcani (jud.Iaşi) 

Pe traseul autostrăzii sunt prevăzute 9 noduri rutiere, 112 poduri şi pasaje, un Centru de Întreţinere şi Coordonare, un Centru de Monitorizare şi Informare, două sdpaţii de servicii, două parcări de scurtă durată.

„Autostrada Bacău-Paşcani va aduce o serie de avantaje economice atât judeţelor tranzitate, cât şi întregii regiuni: reducerea costurilor de exploatare şi operare ale vehiculelor, reducerea accidentelor, reducerea costurilor pentru prevenirea poluării mediului”, a transmis Sorin Grindeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici