Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 159 km din Autostrada Unirii

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru 159 km din Autostrada Unirii, cuprinşi între Miercurea Nirajului şi Leghin.

753 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 159 km din Autostrada Unirii

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 159 km din Autostrada Unirii

„Secţiunea montană a A8 (Miercurea Nirajului- Leghin) are de astăzi indicatorii tehnico- economici aprobaţi! Prin Hotărârea de Guvern aprobată de Executiv pentru aceşti 159 de km din Autostrada Unirii (A8) suntem cu un pas mai aproape de realizarea întregului proiect”, susţine Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

După această etapă, se va trece la pregătirea documentaţiei pentru lansarea în licitaţie a contractului necesar proiectării şi execuţiei.

Pe Secţiunea Miercurea Nirajului-Leghin se vor construi 265 de poduri, viaducte şi pasaje, 47 de tuneluri, 5 noduri rutiere, 8 spaţii de servicii, 8 parcări de scurtă durată şi 2 Centre de Întreţinere şi Coordonare.

Lucrarea va fi finanţată prin Programul Transport 2021-2027 şi are o valoare totală estimată de 37,48 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici