Guvernul a aprobat înfiinţarea Registrului unic al utilajelor

Guvernul a aprobat miercuri înfiinţarea Registrului unic al utilajelor. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că acesta va permite evitarea întârzierii sau chiar blocării unor proiecte de infrastructură.

964 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat înfiinţarea Registrului unic al utilajelor

Guvernul a aprobat înfiinţarea Registrului unic al utilajelor

Potrivit ministrului Transporturilor, va fi constituită o bază unică de date cu toate utilajele, echipamentele, instalaţiile de care dispun în mod real operatorii economici care participă la licitaţii pentru proiectele de infrastructură de transport.

„Autorităţile şi companiile din domeniu care lansează proiecte de interes public vor putea verifica dacă ofertanţii pot aduce într-adevăr în şantier utilajele pe care le prezintă în oferte. Evităm astfel întârzierea sau chiar blocarea unor proiecte din lipsa utilajelor necesare în şantiere”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a spus că a descoperit, în timp, că mulţi dintre ofertanţi prezentau la licitaţii aceleaşi utilaje, iar în momentul în care era nevoie să înceapă efectiv lucrul pe şantiere nu dispuneau de aceste utilaje pentru că erau mobilizate pe alte şantiere.

Registrul unic al utilajelor va funcţiona în cadrul SEAP.

„Până la 1 mai 2022, Ministerul Transporturilor stabileşte tipul informaţiilor accesibile în registru şi le pune la dispoziţia Autorităţii pentru Digitalizarea României. Complet funcţional va fi probabil undeva la 1 martie 2023”, a mai spus Grindeanu.

Consultarea acestui registru va permite comunicări generate în mod automat, iar în caz de suprapuneri vor apărea alertele, a adăugat ministrul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici