Guvernul a scos de la vânzare Hotelul Triumf. Imobilul ar urma să devină sediul DNA

Hotelul Triumf a fost scos din procedura de vânzare şi trecut în proprietatea publică a statului, printr-o OUG adoptată marţi de Guvern, imobilul situat în Şoseaua Kiseleff urmând să fie dat în folosinţă DNA, care a solicitat Executivului un sediu adecvat.

2386 afișări
Imaginea articolului Guvernul a scos de la vânzare Hotelul Triumf. Imobilul ar urma să devină sediul DNA

Guvernul a scos de la vânzare Hotelul Triumf. Imobilul ar urma să devină sediul DNA

"Guvernul a decis astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate", informează Executivul printr-un comunicat de presă.

DNA solicitase Guvernului un sediu adecvat, un spaţiu mai mare pentru a-şi exercita activitatea în bune condiţii, iar Executivul a oferit drept soluţie Hotelul Triumf, soluţie agreată de principiu de DNA. În prezent, se face o evaluare privind costurile adaptării acestui imobil la nevoile instituţiei.

Pinr OUG adoptată marţi, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

Potrivit Guvernului, decizia a fost necesară din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituţiilor publice care, fie se confruntă cu probleme serioase de lipsă de spaţiu, fie îşi desfăşoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuşi în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităţilor lor. Pe de altă parte, spune Guvernul, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici