Guvernul adoptă un proiect prin care perioada stagiului de practică în Executiv este considerată vechime în muncă

Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care completează Legea internshipului, astfel încât Programul Oficial de Internship al Guvernului României va fi organizat în continuare de SGG, iar perioada stagiului de practică va fi considerată vechime în muncă, a anunţat, marţi, premierul.

411 afișări
Imaginea articolului Guvernul adoptă un proiect prin care perioada stagiului de practică în Executiv este considerată vechime în muncă

Guvernul adoptă un proiect prin care perioada stagiului de practică în Executiv este considerată vechime în muncă

„Avem o veste bună pentru tinerii care doresc să dobândească experienţă în administraţia publică centrală şi să se familiarizeze cu modul de lucru din Guvern şi din ministere. Programul de intership oficial al Guvernului va continua şi în acest an, cu a şaptea ediţie. Spre deosebire de anii precedenţi, începând cu acest an perioada stagiului de practică va fi considerată vechime în muncă. Avem pe ordinea de zi un act normative, care ne va permite desfăşurarea în bune condiţii a acestui program şi în stagiul care se va desfăşura în această vară. Am prevăzut, în bugetul Secretariatului General al Guvernului, banii necesari pentru desfăsurarea programului, inclusiv pentru indemnizaţiile ce vor fi acordate stagiarilor. De acest program au beneficiat până în prezent 980 de tineri, iar experienţa ediţiilor anterioare a arătat că este extrem de apreciat de studenţi şi de tinerii absolvenţi. Sunt convinsă că toţi vor beneficia de experienţa pe care au dobândit-o în cadrul acestui intership”, a anunţat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea Legii nr. 176/2018 privind internshipul reglementează prevederile şi permite începerea celei de-a şaptea ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Potrivit OUG, în cele şase ediţii precedente ale Programului au fost înscrişi peste 900 de tineri.

„ Începând cu anul 2013, Secretariatul General al Guvernului a finanţat Programul Oficial de Internship al Guvernului României, care a debutat cu 25 de tineri care au parcurs acest Program la nivelul structurilor din aparatul de lucru al Guvernului, fiind extins în următorii ani şi la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, în calitate de organizaţii-gazdă, ajungându-se astfel, după şase ediţii ale Programului la un total de 975 de tineri care fac parte din reţeaua de alumni a Programului Oficial de Internship al Guvernului României”, se arată în ordonanţă.

De asemenea, în OUG emisă de Guvern se arată necesitatea impunerii unor măsuri.

„Având în vedere faptul că Programul de Guvernare 2017 – 2020 aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 53/2017 pentru acordarea încrederii Guvernului, la Secţiunea -Şanse reale pentru tineri-, face referire la -Promovarea transformării internshipurilor în contracte de muncă permanente-, iar printre măsurile propuse se regăsesc şi programele de tip -Internship- prin care participanţilor le este oferită oportunitatea de a dobândi experienţă, prin desfăşurarea unei activităţi într-un mediu organizat şi de a se familiariza cu metodele de lucru ale unei organizaţii-gazdă (...) se impune adoptarea unor măsuri, în regim de urgenţă, pentru reglementarea modalităţii de continuare a organizării acestui Program de către Secretariatul General al Guvernului, atât la nivelul aparatului de lucru al Guvernului, cât şi la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice ale administraţiei publice centrale”, mai prevede actul normativ adoptat de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici