Guvernul alocă fonduri pentru asigurarea plăţii integrale a unor drepturi sociale

Bugetul Ministerului Muncii va fi suplimentat cu suma de 69,652 milioane de lei, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern, fondurile fiind necesare pentru a completa sumele alocate deja pentru plata integrală, până la sfârşitul anului 2016, a unor drepturi sociale.

174 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă fonduri pentru asigurarea plăţii integrale a unor drepturi sociale

Guvernul alocă fonduri pentru asigurarea plăţii integrale a unor drepturi sociale (Imagine: Ovidiu Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)

”Fondurile sunt necesare pentru a completa sumele alocate deja pentru plata integrală, până la sfârşitul anului 2016, a indemnizaţiei pentru creşterea copilului (ICC), a alocaţiei lunare de plasament, a ajutoarelor sociale şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei. Principala cauză a înregistrării unor cheltuieli mai mari decât cele estimate o constituie modificările adoptate în acest an în ceea ce priveşte acordarea ICC, a stimulentului de inserţie şi a celorlalte drepturi prevăzute de OUG 111/2016, cu aplicabilitate din iulie 2016”, informează Executivul.

Guvernul precizează că este vorba despre modificarea prevederilor legale în sensul eliminării plafonului maxim al indemnizaţiei, aceasta fiind calculată la nivelul de 85% din media veniturilor nete lunare realizate de părinte în ultimele 12 luni înainte de naşterea, adopţia, încredinţarea sau tutela copilului, majorării indemnizaţiei minime acordate de la 600 lei la 1.063 lei, majorării în medie cu 4% a celorlalte drepturi, precum şi flexibilizarea perioadei luate în calcul pentru stabilirea eligibilităţii, de la 12 luni în ultimul an, la 12 luni în ultimele 24 de luni.

Numărul total de beneficiari de ICC a crescut de la 184.662 cât s-a estimat iniţial, la 208.729 cât au fost înregistraţi în luna decembrie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici