Guvernul alocă nouă milioane lei pentru organizarea vizitei Papei Francisc în România

Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului (SGG) cu suma de nouă milioane lei, sumă pentru organizarea vizitei Papei Francisc în România.

138 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă nouă milioane lei pentru organizarea vizitei Papei Francisc în România

Guvernul alocă nouă milioane lei pentru organizarea vizitei Papei Francisc în România

„Pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de organizarea vizitei în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc, în perioada 31.05.2019 - 02.06.2019, se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2019 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, cu suma de 9.000 mii lei, la capitolul 67.01 -Cultură, recreere şi religie-, titlul 59 -Alte cheltuieli-, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susţinerii activităţii cultelor religioase din România.- Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2019. Secretariatul General al Guvernului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va controla modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate potrivit prezentei hotărâri”, prevede proiectul de hotărâre adoptat miercuri în şedinţa de Guvern.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, în luna ianuarie, că Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici