Guvernul: Corpul de control are discuţii "de documentare" cu spitalele implicate în cazul Colectiv

Corpul de control al premierului are întâlniri "de documentare" şi "nu de control" cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi ai spitalelor în care au fost internate victimele incendiului din clubul Colectiv, precizează Guvernul.

551 afișări
Imaginea articolului Guvernul: Corpul de control are discuţii "de documentare" cu spitalele implicate în cazul Colectiv

Guvernul: Corpul de control are discuţii "de documentare" cu spitalele implicate în cazul Colectiv (Imagine Andreea Tanase / Mediafax Foto)

"Faţă de informaţiile apărute în mass-media privind acţiunile pe care Corpul de control al primului-ministru le-ar efectua la unele spitale din Bucureşti, precizăm că începând cu 28.03.2016, Corpul de control al primului-ministru desfăşoară o serie de întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi ai spitalelor în care au fost internate victimele incendiului din clubul Colectiv. Întâlnirile cu reprezentanţii unităţilor spitaliceşti aflate în subordinea sau coordonarea altor instituţii sau autorităţi decât cele aflate în subordinea Guvernului s-au realizat şi vor continua să se realizeze cu acordul şi prin bunăvoinţa reprezentanţilor entităţilor respective", se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al Palatului Victoria.

Potrivit Guvernului, activităţile desfăşurate de Corpul de control au ca scop "obţinerea de informaţii privind organizarea şi funcţionarea entităţilor controlate" în ceea ce priveşte activităţile de medicină de urgenţă, informaţii privind elaborarea Planului Alb în cursul anului 2015 şi activarea acestuia în 30.10.2015, precum şi transmiterea punctelor de vedere "ale reprezentanţilor entităţilor menţionate anterior, cu privire la problemele care afectează buna desfăşurare a activităţilor de medicină de urgenţă şi a soluţiilor preconizate de către aceştia".

"Prin urmare, activităţile desfăşurate până la 06.04.2016 se circumscriu, în concret, unor acţiuni de documentare şi nu unor acţiuni de control", se mai precizează în comunicatul Guvernului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici