Guvernul extinde ajutorul de 2.000 de lei pentru trusoul nou-născutului

  • Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care extinde programul de ajutor financiar pentru tinerele mame aflate în situaţii defavorizate.
  • Totodată, mamele cu copii bolnavi sunt scutite de plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical.
2458 afișări
Imaginea articolului Guvernul extinde ajutorul de 2.000 de lei pentru trusoul nou-născutului

Guvernul extinde ajutorul de 2.000 de lei pentru trusoul nou-născutului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că Executivul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă referitoare la ajutorul dat pentru tinerele mamei aflate în situaţii defavorizate, respectiv cele cu venituri mici, cele aflate în situaţii critice de viaţă sau mame de vârstă minoră.

Acestea vor primi un ajutor financiar în valoare de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut.

Mamele vor putea cumpăra cu banii primiţi produse specifice trusoului pentru nou-născuţi.

„Este o formă de sprijin de care au beneficiat mamele aflate în situaţii defavorizate în cursul anului trecut. Avem şi un cuantum: 13.548 de trusouri au fost susţinute de către stat prin acest mecanism. Acest program este extins prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată astăzi şi pentru perioada 2024 - 2027. Bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri disponibilizate pentru România prin Programul Pperaţional de ajutorare a persoanelor dezavantajate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Aceeaşi ordonanţă a fost amendată în şedinţa de Guvern pentru a include şi o măsură socială de ordin medical, mult aşteptată, şi anume scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul gravidelor, al mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici