Guvernul ia în calcul plafonarea preţului la gaze. Florin Cîţu: „Este important să nu afectăm prea mult piaţa”

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri s-a discutat despre plafonarea preţurilor la gaze.
  • „Sunt mai multe variante, vom lua o decizie săptămâna viitoare”, a spus prim-ministrul.
607 afișări
Imaginea articolului Guvernul ia în calcul plafonarea preţului la gaze. Florin Cîţu: „Este important să nu afectăm prea mult piaţa”

Guvernul ia în calcul plafonarea preţului la gaze. Florin Cîţu: „Este important să nu afectăm prea mult piaţa”

Premierul Florin Cîţu a declarat că în cadrul şedinţei de Guvern i-a mandatat pe miniştrii Muncii, Economiei şi Finanţelor să redacteze formula finală a proiectului de lege privitor la compensarea preţurilor la energie.

„Compensarea preţurilor la energie şi gaz, am mandatat ministerele să vină cu o formulă finală, să fie protejaţi şi clienţii non casnici”, a anunţat miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.

Premierul a vorbit şi despre plafonarea preţurilor la gaze anunţând că sunt avute în vedere mai multe variante.

„În ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la gaze, sunt mai multe variante la care ne gândim... Aici este o discuţie, avem deja soluţie pentru compensare, vrem să ne asigurăm că şi clienţii non casnici, în special IMM-urile, nu vor plăti toată factura la iarnă. Este important să nu afectăm prea mult piaţa, trebuie să recunoaştem că există o situaţie specială care necesită soluţii speciale”, a mai spus Florin Cîţu.

Decizia va fi luată săptămâna viitoare, a precizat premierul Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici