Guvernul intenţionează să transfere Loteria de la Finanţe la Economie, prin OUG

Guvernul intenţionează să transfere Compania Loteria Română din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, aflat în subordinea Ministerului Finanţelor, la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu mediul de afaceri, prin ordonanţă de urgenţă.

390 afișări
Imaginea articolului Guvernul intenţionează să transfere Loteria de la Finanţe la Economie, prin OUG

Guvernul intenţionează să transfere Loteria de la Finanţe la Economie, prin OUG (Imagine: Dragos Savu/ Mediafax Foto)

Decizia este justificată de Guvern prin necesitatea punerii în concordanţă cu recomandarea din 14 iulie 2014 a Comisiei Europene privind principiile pentru protecţia consumatorilor şi utilizatorilor de servicii de jocuri de noroc online şi pentru împieedicarea accesului minorilor la jocurile de noroc online.

De asemenea, Guvernul mai justifică decizia şi prin necesitatea respectării recomandării din 23 septembrie 2015, tot a Comisiei Europene, care impune luare unor măsuri imediate în privinţa stabilirii entităţii care să exercite drepturile şi obligaţiile statului la Loteria Română.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici