Guvernul îşi asumă luni răspunerea în Parlament pe legea votului uninominal

Guvernul şi va asuma răspunerea în Parlament pe legea votului uninominal luni, 29 octombrie, până în data de 26 octombrie putând fi depuse amendamente la proiect, au decis, miercuri, Birourile Permanente reunite ale celor două Camere.

2 afișări
Imaginea articolului Guvernul îşi asumă luni răspunerea în Parlament pe legea votului uninominal

Guvernul îşi asumă luni răspunerea în Parlament pe legea votului uninominal

O eventuală moţiune de cenzură ar putea fi de depusă până joi, 1 noiembrie urmând să fie prezentată în 5 noimbrie, în şedinţă comună a celor două Camere şi dezbătută în 8 noiembrie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu declarase, miercuri, că a primit scrisoarea prin care Guvernul anunţă că îşi va asuma răspunderea pe legea votului uninominal şi şi-a exprimat speranţa că asumarea va avea loc luni, când este şi ziua sa de naştere.

„Am primit de la Guvern scrisoarea prin care îşi asumă răspunderea pe votul uninominal. Este vorba despre proiectul de lege iniţiat de parlamentarii PNL, PD şi PSD şi aprobat de Comisia de cod electoral, cu excepţia celor de la PRM”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Luni, voi primi un frumos cadou de ziua mea din partea Guvernului, care îşi va asuma răspunderea pe uninominal. De acolo încep să curgă termenele pentru o eventuală depunere a unei moţiuni de cenzură. Este un sistem uninominal pur. Românii vor vota persoane, nu liste”, a conchis Bogdan Olteanu.

Guvernul a anunţat că a decis, miercuri, să supună aprobării Parlamentului proiectul de lege privind votul uninominal pentru asumarea răspunderii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a arătat, în şedinţa de Guvern, că, din păcate, dezbaterile parlamentare din această săptămână pe tema votului uninominal nu au fost accelerate, ceea ce a determinat Executivul să ia decizia asumării răspunderii, se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

"Ca prim-ministru, am cerut în mod insistent Parlamentului să urgenteze această dezbatere. Lucrurile nu au mers, însă, în ritmul dorit. Trebuie să ţinem cont că există, la nivelul electoratului, o largă susţinere pentru introducerea sistemului votului uninominal. Am declarat în repetate rânduri că Guvernul îşi rezervă posibilitatea de a-şi asuma răspunderea pe acest sistem de vot dacă vedem că Parlamentul întârzie cu dezbaterea acestui proiect de lege", a afirmat Tăriceanu, citat în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici