Guvernul Orban analizează două variante pentru a bloca plecările medicilor, inclusiv retragerea dreptului de liberă practică

  • Guvernul analizează două variante prin care să blocheze plecările medicilor. Să le interzică dreptul de liberă practică, care nu este agreată de premier, sau să li se prelungească perioada de preaviz.
  • Anunţul a fost făcut în această seară de premierul Ludovic Orban
  • Zeci de medici şi-au dat demisia în ultima perioadă, în contextul pandemiei cu Covid-19
13897 afișări
Imaginea articolului Guvernul Orban analizează două variante pentru a bloca plecările medicilor, inclusiv retragerea dreptului de liberă practică

Guvernul analizează două variante pentru a bloca plecările medicilor,

Guvernul analizează inclusiv varianta prin care medicii care demisionează în această perioadă ar putea să îşi piardă dreptul de a practica această meserie, a anunţat în această seară premierului Ludovic Orban.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Premierul mai spune că regretă că nu poate asigura toate echipamentele necesare pentru spitale.
 
Medicii au început să demisioneze, din cauza pandemiei cu noul coronavirus.
 
Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă, care au renunţat la locurile de muncă.
 
Şi mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost însă acceptate de managerul spitalului, care recunoaşte că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici