Guvernul s-a reunit în şedinţă, cu posturile de ministru PNL ocupate, interimar, de PSD

Guvernul s-a reunit, miercuri, în şedinţă, în noua formulă în care posturile de ministru eliberate de PNL sunt ocupate, interimar, de către miniştrii PSD.

683 afișări
Imaginea articolului Guvernul s-a reunit în şedinţă, cu posturile de ministru PNL ocupate, interimar, de PSD

Guvernul s-a reunit în şedinţă, cu posturile de ministru PNL ocupate, interimar, de PSD (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Şedinţa de guvern, programată iniţial pentru ora 12.00, a fost amânată pentru ora 16.00, până când decretele de numire a miniştrilor interimari pe posturile eliberate de PNL au fost semnate de preşedintele Traian Băsescu şi publicate în Monitorul Oficial.

Secretarii de stat Stejărel Olaru şi Dan Manolescu (PNL), la şedinţa Guvernului cu miniştrii PSD

Stejărel Olaru, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe la Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi membru în Consiliul de Coordonare al Organizaţiei PNL Diaspora, şi Dan Manolescu, numit secretar de stat în Finanţe la propunerea PNL, participă la şedinţa de guvern.

Aceştia sunt singurii secretari de stat aflaţi la masa de şedinţă, alături de miniştrii PSD.

Stejărel Olaru este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din ianuarie 2013, la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Anterior, a fost consilier de stat pe probleme de securitate naţională la Cancelaria premierului Tăriceanu, în perioada 2006-2008. De asemenea, a activat ca director general al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

El a fost membru al Biroului Politic Central al PNL, în perioada martie 2009 - martie 2010, iar din 5 martie 2010 a fost desemnat de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, în funcţia de preşedinte al Consiliului Director al PNL Diaspora. Din septembrie 2013 este membru în Consiliul de Coordonare al Organizaţiei PNL Diaspora.

Dan Manolescu a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor tot în ianuarie 2013, la propunerea PNL Bacău.

El era vicepreşedintele Consiliului Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali şi lucra în compania de consultanţă fiscală Soter&Partners, ca şi coordonator de departament.

Pentru posturile de ministru eliberate de PNL, miniştrii interimari sunt: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu-Sănătate, Robert Cazanciuc-Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pană-Muncă, Mihnea Costoiu-Cultură, Titus Corlăţean-Românii de Pretutindeni.

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici