Guvernul trimite un avion militar la Kiev pentru a aduce şi trata 12 răniţi în spitale din Bucureşti

Guvernul a decis, la solicitarea ambasadei României la Kiev, să trimită un avion militar în capitala Ucrainei pentru a prelua 12 răniţi în evenimentele recente din ţara vecină, în vederea tratării acestora în spitale din Bucureşti, a anunţat secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

365 afișări
Imaginea articolului Guvernul trimite un avion militar la Kiev pentru a aduce şi trata 12 răniţi în spitale din Bucureşti

Guvernul trimite un avion militar la Kiev pentru a aduce şi trata 12 răniţi în spitale din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Arafat a precizat că un grup de lucru interministerial se va întruni joi în vederea planificării acestei misiuni umanitare, care va fi executată apoi în 24-48 ore.

Un avion militar, cu un echipaj SMURD la bord, se va deplasa la Kiev unde va identifica şi prelua răniţii care pot fi trataţi în România.

Potrivit lui Arafat, în funcţie de patologia constatată, răniţii ar putea fi îngrijiţi la unităţi medicale precum Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Bagdasar, Spitalul Universitar sau Spitalul Elias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici