Guvernul va relua discuţiile cu oficialii canadieni privind vizele în septembrie

Şeful Cancelariei premierului, Ioan Dragoş Tudorache, a discutat, luni, la Bruxelles, cu ministrul canadian pentru migraţie, John McCallum, despre eliminarea vizelor, discuţiile urmând să fie reluate în septembrie, când Bucureştiul speră să fie luată decizia favorabilă cetăţenilor români.

501 afișări
Imaginea articolului Guvernul va relua discuţiile cu oficialii canadieni privind vizele în septembrie

Guvernul va relua discuţiile cu oficialii canadieni privind vizele în septembrie

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ioan Dragoş Tudorache, a participat, luni, la Bruxelles, împreună cu comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, la întâlnirea cu ministrul canadian pentru migraţie, refugiaţi şi cetăţenie, John McCallum, pe tema politicii vizelor pentru cetăţenii Uniunii Europene. Întâlnirea a avut loc în continuarea discuţiei avute de şeful Cancelariei cu ministrul canadian, în data de 23 mai, la Ottawa.

"Am reiterat poziţia exprimată de premierul Dacian Cioloş în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Ottawa cu prim-ministrul Justin Trudeau, şi anume că România doreşte să sprijine procesul de ratificare a Acordului economic şi comercial UE-Canada (CETA), însă, pentru a putea să facă acest lucru, este nevoie ca problematica vizelor să fie rapid rezolvată. Credem că liberalizarea schimburilor de bunuri şi servicii între UE şi Canada ar fi golită de sens pentru cetăţenii români, dacă ar exista în continuare acest acces restricţionat pe bază de vize, lucru care cred că a fost înţeles de partea canadiană”, a declarat Dragos Tudorache, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, în cadrul întâlnirii, Canada a apreciat rezultatele pozitive ale misiunii tehnice din luna iunie.”Am convenit cu ministrul McCallum să reluăm discuţiile după ce guvernul canadian îşi reia activitatea, în luna septembrie, şi avem speranţa ca o decizie privind ridicarea vizelor să urmeze curând după aceea”, a mai declarat Ioan Dragoş Tudorache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici