Harris: Sper că discuţiile despre acordul de coabitare vor avea succes şi acesta va rămâne în vigoare

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, speră ca acordul de coabitare încheiat între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta să fie menţinut, iar discuţiile pe marginea acestui document "să fie încheiate cu succes".

182 afișări
Imaginea articolului Harris: Sper că discuţiile despre acordul de coabitare vor avea succes şi acesta va rămâne în vigoare

Harris: Sper că discuţiile despre acordul de coabitare vor avea succes şi acesta va rămâne în vigoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, marţi, de ziariştii din Cluj-Napoca, la finalul unei conferinţe organizate la Universitatea "Babeş-Bolyai", despre neînţelegerile existente între premier şi preşedinte, ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a răspuns că acordul de coabitare încheiat între Traian Băsescu şi Victor Ponta a fost "o realizare foarte importantă pentru România".

"Acordul de coabitare a fost o realizare foarte importantă pentru România. Eu cred că a fost un rezultat foarte bun la sfârşitul anului trecut, fiindcă sunt de părere că un sistem de acord, un sistem de lucru între instituţii, Parlament, Guvern, preşedinte, este foarte important pentru a avea succes în reformă. Eu sper că discuţiile de marţi despre acordul de coabitare vor fi cu succes şi acesta va rămâne pe poziţie în viaţa politică din România", a spus Harris.

Ambasadorul britanic a participat, marţi, în Aula Magna a Universităţii "Babeş-Bolyai", la conferinţa "Globalizarea şi noile economii", la care au mai fost prezenţi, printre alţii, foşti diplomaţi britanici, dar şi membri ai conducerii universităţii clujene.

Preşedintele Traian Băsescu a declarar, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis ca marţi să declanşeze consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

El a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.

Guvernul va fi reprezentat la discuţiile solicitate de preşedintele Traian Băsescu privind politica externă şi justiţia de către cei doi miniştri de resort, respectiv Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, aceştia urmând să se întâlnească cu doi consilieri ai preşedintelui, a anunţat premierul Ponta.

Marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că discuţia legată de pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta reprezintă un "caraghioslâc", menţionând că sunt ţinuţi din "treabă" doi miniştri importanţi, dar şi consilierii prezidenţiali care au de construit un partid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici