Haşotti: Sunt ferm împotriva unei alianţe la guvernare cu UDMR

Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti, care, potrivit numărătorii paralele a USL, va obţine un nou mandat de parlamentar, a declarat, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că este ferm împotriva unei alianţe la guvernare a USL cu UDMR.

1618 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Sunt ferm împotriva unei alianţe la guvernare cu UDMR

Haşotti: Sunt ferm împotriva unei alianţe la guvernare cu UDMR (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

"Sunt ferm împotriva unei alianţe la guvernare cu UDMR", a spus Haşotti.

Întrebat de ce este împotriva acestei alianţe, liberalul a răspuns: "Pentru că nu este cazul şi pentru că asta am promis electoratului, ca UDMR să rămână în opoziţie".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

"Am vorbit la telefon cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale şi mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează", a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte "formule de asociere".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, că a vorbit cu cei mai importanţi lideri politici, inclusiv cu şeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea "va începe discuţii fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, şi nu de certuri şi de dispute politice sterile".

UDMR va avea în viitorul Parlament zece deputaţi şi şase senatori aleşi în mod direct în colegii din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor şi Satu Mare, între ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo şi Marko Bela, arată numărătoarea paralelă a Uniunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici