Antonescu: Nu am vorbit încă despre o alianţă cu UDMR, nicidecum despre o alianţă de guvernare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte "formule de asociere".

839 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu am vorbit încă despre o alianţă cu UDMR, nicidecum despre o alianţă de guvernare

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Cred că domnul Ponta a fost destul de clar. Sigur că a deschis un subiect. Nu am vorbit încă despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare. Sunt toate posibilităţile deschise", a spus Antonescu, întrebat dacă a discutat despre o alianţă cu UDMR.

El a subliniat faptul că declaraţia lui Ponta reprezintă disponibilitatea USL la a discuta cu UDMR nişte "formule de asociere" în principal pe reforma constituţională.

"Premierul Ponta a făcut o declaraţie care înseamnă disponibilitatea noastră la a discuta cu UDMR nişte formule de asociere pe reforma constituţională în principal şi acest lucru rămâne valabil chiar dacă vom avea 66% din mandate, pentru că o discuţie despre modificarea Constituţiei trebuie să implice şi opoziţia, şi ARD, şi PP-DD, aşa e normal şi, mai departe, cum vor decurge aceste discuţii şi unde vor ajunge, o să vă anunţăm destul de repede, adică nu asta e tema principală a zilelor următoare", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

"Am vorbit la telefon cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale şi mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici