Hrebenciuc: După ce m-a acuzat că l-aş fi şantajat pe Stolojan, Băsescu mi-a spus: "Asta e politică"

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, joi seară, la Antena 3, că, în 2004, l-a întrebat pe Traian Băsescu de ce l-a acuzat pe nedrept că l-a şantajat pe Theodor Stolojan şi că actualul şef al statului i-a răspuns, atunci: "Hai, mă Viorele, tu ştii că asta e politică, ce atâta chestiune?".

26 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: După ce m-a acuzat că l-aş fi şantajat pe Stolojan, Băsescu mi-a spus: "Asta e politică"

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc (Montaj foto)

Întrebat despre discuţia cu Traian Băsescu pe care a avut-o, în mai, la sediul GDS, Viorel Hrebenciuc a spus că, la fel cum a declarat şi cu acea ocazie, a discutat cu şeful statului despre adoptarea codurilor juridice. "Aţi văzut că între timp deja se va întâmpla ce s-a discutat acolo", a adăugat parlamentarul PSD.

El a afirmat că "presupusa" stare ireconciliabilă dintre el şi Traian Băsescu este mai degrabă o "găselniţă a presei". "Presupusa stare ireconciliabilă dintre noi doi (dintre Viorel Hrebenciuc şi Traian Băsescu, n.r.) este mai mult, din punctul meu de vedere, o găselniţă a presei", a spus Hrebenciuc.

Întrebat cum de nu are reţineri să discute cu un om care l-a jignit "atât de mult", Hrebenciuc a ţinut să dea un exemplu din care să se înţeleagă de ce nu are nicio reţinere în a discuta cu Traian Băsescu. "Ţineţi minte că atunci, cu scena cu lacrimile, cu Stolojan, domnul Băsescu a afirmat că Stolojan îşi dă demisia pentru că a fost şantajat de Hrebenciuc? Ori, eu nu vorbisem cu Stolojan, sau despre Stolojan, de ani de zile. L-am sunat a doua zi (pe Traian Băsescu, n.r.) şi i-am zis «Traiane, dar ce-i treaba asta, că ştii foarte bine că nu am niciun amestec în chestiunea asta?», zice «Hai, mă Viorele, tu ştii că asta e politică, ce atâta chestiune?». Ori, când domnia sa tratează aşa aceste chestiuni, normal că nu am niciun fel de reţinere să vorbesc cu el, pentru că, pe urmă, în particular, dumnealui tratează aceste lucruri ca normale în politică", a spus Hrebenciuc.

El a ţinut să precizeze că s-a simţit jignit în acel episod, pentru că avea o "relaţie bună" cu Theodor Stolojan.

Deputatul PSD a ţinut să adauge că Stolojan avea "probleme deosebite", în acea perioadă. "Eu ajutam, nu încurcam lucrurile", a spus Hrebenciuc, menţionând că Stolojan "avea probleme de sănătate la vremea respectivă".

Moderatorul a spus că se pare că problemele de sănătate ale lui Theodor Stolojan au fost remediate, din moment ce, în prezent, acesta candidează pentru europarlamentare. "Posibil să se fi remediat, dar, în general, e greu să remediezi unele lucruri", a răspuns Hrebenciuc.

Un invitat a spus că, prin declaraţia sa, Viorel Hrebenciuc confirmă faptul că lacrimile vărsate de Traian Băsescu la retrategerea din cursa pentru preşedinţie, din 2004, a lui Theodor Stolojan au fost "o caterincă". "Dumneavoastră aţi avut vreodată impresia că sunt altfel? Trucurile de o asemenea manieră se folosesc. Nu văd de ce nu ar fi folosit Traian Băsescu mai ales", a spus Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici