Iaşi. Un bărbat a cerut 90.000 de euro pentru a-l influenţa pe primarul unei comune

Un bărbat din judeţul Iaşi cerut 90.000 de euro de la o persoană, promiţând că îl va influenţa pe primarul unei comune să îi concesioneze un teren pentru construirea unui abator.

Urmărește
424 afișări
Imaginea articolului Iaşi. Un bărbat a cerut 90.000 de euro pentru a-l influenţa pe primarul unei comune

Iaşi. Un bărbat a cerut 90.000 de euro pentru a-l influenţa pe primarul unei comune

Procurorii DNA Iaşi l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe Ţ.F. pentru trafic de influenţă.

În perioada 18 mai – 17 iunie a.c., Ţ.F., direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoană (martor) suma de 90.000 euro, ulterior aceasta fiind diminuată la 80.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza judeţului Iaşi şi că-l va determina pe acesta să-i concesioneze martorului o suprafaţă de teren in vederea edificării unui abator/fermă de animale.

De asemenea, individul i-ar mai fi promis persoanei respective că-i va determina pe funcţionarii unor instituţii publice cu atribuţii de avizare, autorizare şi control să îndeplinească/să urgenteze acte ce intrau în atribuţiile de serviciu în scopul emiterii autorizaţiilor necesare realizării obiectivului.

Luni, individul a primit o primă tranşă, în cuantum de 30.000 euro, din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

Marţi, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici