Igaş: Dacă Guvernul nu face tot ce a promis, e posibil ca parlamentari PDL să voteze o nouă moţiune

Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a declarat, miercuri, că, dacă Guvernul nu-şi va îndeplini până la capăt angajamentele de reducere a personalului şi a cheltuielilor, atunci este posibil să fie "retrăit" scenariul în care parlamentari democrat-liberali au votat în favoarea moţiunii de cenzură.

14 afișări
Imaginea articolului Igaş: Dacă Guvernul nu face tot ce a promis, e posibil ca parlamentari PDL să voteze o nouă moţiune

Igaş: Dacă Guvernul nu face tot ce a promis, e posibil ca parlamentari PDL să voteze o nouă moţiune (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"A fost o înţelegere între Guvern şi parlamentarii PDL, la o întâlnire, în care noi susţinem în continuare Guvernul, cu condiţia ca Guvernul să treacă la măsuri rapide şi eficiente. Noi am respectat partea noastră şi doleanţa noastră este ca Guvernul, miniştrii să respecte ce şi-au asumat public. În condiţiile în care lucrurile decurg aşa cum am discutat, sunt convins că niciun alt coleg nu va avea nimic de obiectat. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, e greu de crezut că vor fi colegi înţelegători", a declarat Traian Igaş, pentru MEDIAFAX.

El a adăugat că, în acest caz, este posibil să fie retrăit scenariul în care parlamentari ai PDL să aibă alte opţiuni la o nouă moţiune de cenzură.

"E posibil să retrăim un scenariu în care colegi să aibă alte trăiri decât mi-aş dori", a explicat Igaş, întrebat dacă s-ar putea repeta situaţia de la moţiunea de cenzură precedentă în care au fost parlamentari PDL care au votat în favoarea acesteia.

Traian Igaş a spus că, înainte de începutul sesiunii parlamentare, deputaţii şi senatorii au o întâlnire cu conducerea partidului, cu Guvernul, în care vor fi discutate toate măsurile luate de Executiv.

El a adăugat că Guvernul s-a angajat în faţa parlamentarilor partidului să reducă numărul de angajaţi din sistemul buget, cheltuielie şi că vor afişa public veniturile angajaţilor.

"Parte din aceste lucruri au fost îndeplinite, putem vedea cât câştigă angajaţii Guvernului, Guvernul a trecut la reducerea numărului secretarilor de stat, al subprefecţilor. Sunt paşi pe care Guvernul a început să-i facă, dar trebuie să meargă până la capăt", a arătat Igaş.

Cinci deputaţi şi un senator PDL au votat în favoarea moţiunii de cenzură depusă de PSD la adresa Guvernului, la finalul sesiunii precedente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici