Ilie Sârbu: Brânzan a cerut o analiză a PSD Timiş şi mi-a spus să mă gândesc la demisie

Liderul PSD Timiş, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, că fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brânzan a cerut, în BPJ al filialei, o analiză a organizaţiei judeţene şi i-a spus că, în cazul în care aceasta va fi făcută, să se gândească la demisie, însă Brânzan neagă că ar fi făcut aceste afirmaţii.

39 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Brânzan a cerut o analiză a PSD Timiş şi mi-a spus să mă gândesc la demisie

Ilie Sârbu: Brânzan a cerut o analiză a PSD Timiş şi mi-a spus să mă gândesc la demisie (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Sârbu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu Brânzan, care este membru în Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Timiş, este "cel mai indicat să ceară o analiză" a filialei judeţene.

"În mod firesc, după Congres se va face şi o analiză la nivelul PSD Timiş. Nu era Brânzan cel mai indicat să ceară acest lucru, pentru că timp de patru ani nu a trecut prin partid. El a spus că în cazul în care se face o analiză să mă gândesc şi la demisie. Eu i-am explicat că alegerile nu s-au pierdut în Timiş, noi aici nu am câştigat niciodată, să îmi arate când am avut noi 40 şi ceva la sută la nivel judeţean. Brânzan nu este în măsură să vină cu sfaturi", a spus Sârbu.

Pe de altă parte, Sârbu a afirmat că el rămâne un susţinător al lui Mircea Geoană.

"Fiecare merge pe linia pe care crede. Eu, dacă am fost lângă Mircea Geoană, cred că nu merită să fie acum sacrificat ca să vină altul care şi el a pierdut alegerile. Nu pot acum, dacă a pierdut Geoană alegerile, să trec la Năstase. Rămân consecvent. Dacă pierdem noi ca echipă, sigur mă dau deoparte. Rămân alături de Geoană, dar organizaţia este liberă să aleagă", a conchis Sârbu.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Ovidiu Brânzan a afirmat că o analiză a filialei Timiş a PSD este necesară deoarece Mircea Geoană putea să obţină "mai mult" în Timiş, la alegerile prezidenţiale.

"Astăzi ( vineri - n.r.) a fost o şedinţă de analiză a rezultatelor din ultima campanie electorală şi am analizat şi situaţia existentă în PSD Timiş şi ne-am manifestat unele nemulţumiri legate de actuala organizaţie. Pentru că sunt convins că Mircea Geoană a câştigat alegerile prezidenţiale în România, dar putea să obţină mai mult în Timiş", a afirmat Brânzan.

În schimb, Ovidiu Brânzan a spus că nu i-a cerut demisia preşedintelui organizaţiei PSD Timiş, Ilie Sârbu, deoarece, deocamdată, "nu este cazul".

"Nu s-a discutat despre demisia domnului Ilie Sârbu pentru că nu este cazul acum. Oricum, vom reanaliza situaţia din organizaţie după Congresul Naţional al partidului şi, în funcţie de echipa care va veni la conducere, vom vedea ce trebuie făcut în continuare. Conferinţa judeţeană în cadrul căreia se vor organiza alegeri pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al PSD Timiş va avea loc după Congresul Naţional, dar nu s-a stabilit o dată", a afirmat Brânzan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici