Ilie Sârbu: Congresul PSD va fi, probabil, în februarie, de ce să ne grăbim?

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, că, probabil, Congresul PSD va fi în luna februarie, iar referitor la social-democraţii care solicită excluderi şi sancţiuni după rezultatul alegerilor, el a spus că există "un grup de câţiva indivizi care tot timpul au ceva de comentat".

763 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Congresul PSD va fi, probabil, în februarie, de ce să ne grăbim?

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Congresul va fi în februarie, probabil, de ce să ne grăbim, acum?", a spus Ilie Sârbu.

Referitor la social-democraţii care solicită sancţiuni, excluderi din partid şi organizarea unui congres după rezultatul alegerilor, Ilie Sârbu a spus că "sunt câţiva indivizi care tot timpul au avut ceva de comentat", adăugând că el nu a fost niciodată "adeptul excluderilor şi a tăierilor de capete".

"Poate găsim şi alte metode, important este să facem ce trebuie să facem. (...) Totuşi, oamenii ne-au dat votul ca să fim la guvernare. Ne-au mai dat şi acum cinci milioane de voturi şi nouă ne arde acum să decontăm micile noastre insatisfacţii", a afirmat Sârbu.

El a mai spus că rezultatul alegerilor reprezintă "o excepţie de la toate regulile", arătând că este pentru pirma dată când PSD pierde alegerile prezidenţiale din postura de partid aflat la guvernare.

"Nu a fost niciodată o situaţie de genul acesta, noi nu am fost la guvernare, după alegerea preşedintelui, totdeauna eram în opoziţie. Şi la domnul Năstase am pierdut atunci pe formula, o ştiţi, cu soluţia imorală. În 2009, am ieşit noi de la guvernare cu trei luni înainte, am fost inteligenţi şi am plecat de la guvernare şi a pierdut (n.r. - Mircea Geoană). Era altă situţaia, partidul nu avea obligaţie faţă de electoratul care l-a trimis la guvernare”, a precizat Ilie Sârbu.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a transmis, marţi, o scrisoare către social-democraţii transilvăneni, în care susţine că "locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu nu este în Partidul Social Democrat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici