Ilie Sârbu: Faptul că Ponta e preşedintele PSD nu a fost un atu pentru câştigarea şefiei grupului

Senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat, marţi, după ce a fost ales lider al grupului parlamentar de la Senat, că relaţia sa de familie cu Victor Ponta nu este secretă, el apreciind că nu a reprezentat un atu în câştigarea acestei funcţii faptul că ginerele său este preşedintele PSD.

59 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Faptul că Ponta e preşedintele PSD nu a fost un atu pentru câştigarea şefiei grupului

Ilie Sârbu: Faptul că Ponta e preşedintele PSD nu a fost un atu pentru câştigarea şefiei grupului (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta este preşedintele PSD a reprezentat un atu în câştigarea funcţiei de lider de grup, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu. Nu cred, nu. De asta eu am şi spus ieri (luni, n.r. când a fost recomandat de BPN pentru funcţia de lider de grup la Senat, n.r.) că vreau vot şi vreau colegii să spună cine va fi liderul. Cred că relaţia noastră de familie nu e secretă, el nu a venit în partid datorită mie, el m-a găsit în partid, de acum lumea a discutat foarte mult despre ea, nu cred eu că mai e actuală. E o chestie care, de acum, trece într-un plan secund. Nu asta e important, important e ce facem fiecare dintre noi".

Ilie Sârbu a precizat că şedinţa grupului parlamentar de la Senat, în care a fost ales, prin vot, lider, a fost una lungă, întrucât au fost multe luări de cuvânt, el precizând că acesta s-a desfăşurat în limita bunului simţ şi a colegialităţii.

"Şedinţa a fost lungă, au fost multe luări de cuvânt, dar lucrurile, cred eu, au fost în limita bunului simţ, a colegialităţii. Nu au fost probleme deosebite. Acum sperăm ca împreună să putem face o echipă. Eu am mulţumit tuturor, nu numai celor care m-au votat, şi celor care nu au făcut-o. Lider proverbial nu există, ca atare va trebui să avem sprijinul tuturor colegilor şi cred că putem să dăm un impuls grupului de la Senat în perioada următoare", a mai spus senatorul.

Ilie Sârbu a fost ales, marţi, lider al grupului parlamentar PSD din Senat, cu 24 de voturi "pentru", contracandidatul Ion Toma, cel care a deţinut până acum această funcţie, obţinând 14 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici